Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Češi si spravili chuť proti Moldavsku a k vítězství v základní skupině jim stačí bod

Čeští reprezentanti porazili v základní skupině mistrovství Evropy v malém fotbalu Moldavsko 4:1 a napravili úvodní sobotní remízu s Francií. K prvenství ve skupině před Srbskem, které přehrálo Francouze 3:1, stačí svěřencům Stanislava Bejdy v pondělním vzájemném zápase i remíza. Přímý přenos sledujte od 15:40 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Moldavsko

Češi mírně pozměnili složení útoků, neboť k týmu se dopoledne připojil Patrik Levčík, který byl v sobotu svědkem na svatbě. Do branky se postavil Dominik Kunický, pro jedničku Ondřeje Bíra, který si proti Francii natrhnul lýtkový sval, turnaj předčasně skončil.

Obhájci titulu rozhodli o svém vítězství už v prvním poločase. V 6. minutě po chybě moldavské obrany skóroval do prázdné branky David Presl.

Z ojedinělé akce sice vyrovnal moldavský kapitán Plamadeala, favoritovi ale záhy vrátil vedení po nacvičeném signálu František Hakl a v 19. minutě zakončil hezkou kombinaci v brankovišti Jan Rosůlek.

Český výběr si po přestávce hlídal náskok a nerozhodila ho ani chyba rozhodčích, kteří místo vyloučení moldavského brankáře za faul na unikajícího Jiřího Sodomu potrestali žlutou kartou českého útočníka. V závěru stanovil konečné skóre z dorážky nejlepší reprezentační střelec Ondřej Paděra.

Česko – Moldavsko 4:1 (3:1)

Branky: 6. Presl, 15. Hakl, 19. Rosůlek, 48. Paděra - 12. Plamadeala. ŽK: Sodoma - Tigirlas, Luca.

Sestava Česka: Kunický – Macko, Presl, Doubravský, Pospiš, Levčík – Hakl, Verner, Mařík, Rosůlek, Novotný – Paděra, Jelínek, Sodoma.

Ostatní výsledky:

Skupina A: Belgie - Polsko 3:1, Slovensko - Itálie 1:1

Skupina C: Černá Hora - Rumunsko 0:2

Skupina D: Maďarsko - Ukrajina 0:2, Turecko - Portugalsko 1:5

Skupina E: Srbsko - Francie 3:1

Skupina F: Anglie - Řecko 1:0, Kazachstán - Izrael 2:5

Hlavní zprávy

Nejčtenější články