Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Češi duel s Brazilci rozhodli už v prvním poločase a na MS jsou ve čtvrtfinále

Jízda českých hráčů malého fotbalu neskončila na mistrovství světa ani v osmifinále. Národní tým si v něm poradil s výběrem Brazílie 3:1 a postoupil mezi nejlepších osm, kde jeho soupeřem bude Maďarsko. Přímý přenos sledujte na ČT sport nebo na webu ctsport.cz od 22:40.

Radost českých fotbalistů
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Češi šli do zápasu jako favorité. Základní skupinou prošli suverénně s bilancí tří výher a se skóre 22:1. V zápase s Brazílií měli navíc o motivaci více, jelikož to byli právě Jihoameričané, kdo národní celek vyřadil ze světového šampionátu 2015.

Český celek skvělou formu na turnaji poprvé potvrdil už v deváté minutě, kdy se trefil po přesné přihrávce z rohu Patrik Levčík. Naprosto totožně padl také druhý gól Čechů, o který se postaral Tomáš Kounovský.

Brazilci dokázali v čtyřiadvacáté minutě snížit po přesné ráně Cardosa z přímého kopu. Těsně před odchodem do kabin se ovšem z hranice vápna prosadil Jan Koudelka. Jeho zásah byl také posledním. Češi už výhru udrželi a v pátek si s Maďary zahrají o postup mezi nejlepší čtyři.

"Chtěli jsme je víc utahat, nakonec se nám to úplně nepodařilo. Při power play nás obehrávali dobře, chvílemi jsme šlapali vodu, ale nakonec jsme to zvládli," shrnul Levčík.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi si vyšlápli na MS v malém fotbale na Brazilce

Hlavní zprávy

Nejčtenější články