Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Brno bouřlivě přivítalo Procházku. Ještě letos chce šampion UFC znovu zápasit

"Jirko, Jirko," neslo se centrem Brna na adresu prvního českého šampiona prestižní organizace UFC. Ovace a bouřlivé skandování přivítaly na náměstí Svobody bojovníka MMA Jiřího Procházku. V neděli v Singapuru v titulovém zápase polotěžké váhy porazil Brazilce Glovera Teixeiru. Ještě letos by se znovu rád představil v oktagonu ve svém 33. zápase profesionální kariéry. Je mu jedno, zda se utká znovu s Teixeirou či Polákem Janem Blachowiczem.

Je nám líto, video expirovalo.
Krátký oddech a pak příprava na další zápas, slibuje Procházka

"Miluji vás," řekl přítomným fanouškům devětadvacetiletý rodák z Hostěradic na Znojemsku, když vystoupil na pódium před zhruba dva tisíce lidí.

K životnímu úspěchu mu pogratulovali nejen primátorka města Brna Markéta Vaňková a šéf Národní sportovní agentury Filip Neusser, ale i kamarádi a sponzoři.

V krátkém rozhovoru na pódiu Procházka prozradil, co pro něj výhra nad Teixeirou znamená. "Tohle byla nejvyšší meta, kterou jsem si dokázal představit. Musel jsem udělat prostě to, co bylo třeba. Byla to fakt řežba, Vydával jsem ze sebe úplně všechno, to nejlepší, co ve mně bylo. A on ne a ne padnout. A pak bum a bylo to tam," řekl Procházka, který uspěl překvapivě díky škrcení 28 před koncem zápasu.

Pod pódiem mu tleskali hlavně mladí lidé a děti. "Všechno je možné, pokud v to věříte. Cokoliv si člověk zadá, toho může dosáhnout. Člověk si vždycky udělá zápas těžký nebo lehký sám, podle toho, jaký zvolí přístup," vzkázal jim.

Procházku po nočním letu ze Singapuru do Vídně zdobil nejen jeho typický stojatý culík na vyholené hlavě, ale i pořádný monokl pod levým okem jako pozůstatek bitvy s Brazilcem.

"Teď mám v plánu si odpočinout a rád bych do konce roku stihl ještě jeden zápas. Kašlu na to, zda to má být obhajoba či ne. Pro mě je důležité, že v tom vidím cestu a evoluci svého stylu, který chci někam posouvat," prohlásil.

Pás šampiona, který v neděli získal, bere jako novou odrazovou čáru. "Z ní se odrážím dál a teprve později se ukáže, jestli jste opravdový šampion a jestli si mistrovství dokážete udržet," uvedl.

Pro Procházku není až tak podstatné, zda příští zápas absolvuje doma nebo jinde. "Já musím mít na paměti jen a jen vítězství v tom boji a je mi jedno, kde se tak stane," řekl Procházka.

Spekuluje se o tom, že by se duel mohl uskutečnit na fotbalovém stadionu poblíž polských hranic, zvláště kdyby byl jeho vyzyvatelem Blachowicz. "Jsem tomu otevřený a uvidím, co by na to řekla organizace," uvedl Procházka.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články