Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Brněnské minigolfistky si z EP vezou stříbro, Gerža vyrovnal rekord

Schriesheim Se stříbrnými medailemi se vracejí hráčky družstva MGC 90 Brno z minigolfového Evropského poháru v německém Schriesheimu. Na turnaji, který je obdobou PMEZ v jiných sportech, nestačily pouze na německý Mainz, jemuž podlehly až v závěrečném rozstřelu.

Minigolfistiky MGC 90 Brno
zdroj: ČTK/mago sportfotodienst

V kategorii družstev mužů byl blízko medaile i mistrovský tým MGC Olomouc, kterému však nevyšel závěr soutěže a nakonec obsadil čtvrtou příčku. Skvělým výkonem se blýskl nejmladší člen olomouckého týmu Pavel Gerža, který na osmnáctijamkovém hřišti zahrál na devět kol průměr 18,9 úderu na kolo, čímž podal nejlepší individuální výkon ze 108 účastníků turnaje a také vyrovnal světový rekord na osm kol.

Úspěch brněnského týmu je vyvrcholením dobrého roku českých minigolfistů na mezinárodní scéně. V srpnu se na evropském šampionátu v německém Neutraublingu stal Karel Molnár (SK Tempo Praha) mistrem a český mužský tým byl po šestnácti letech třetí. Evropský bronz získali čeští muži i na seniorském mistrovství v Murnau, kde také Češka Dagmar Hirschmannová získala zlato a bronz.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články