Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
#ProHokejJakyJe

Briggs chce knokautovat Klička už v 1. kole, favoritem ale není

Hamburk - Američan Shannon Briggs je dalším boxerem, který sebevědomě prohlašuje, že ukončí nadvládu ukrajinských bratří Kličků v královské váhové kategorii profesionálního boxu. Briggs se dnes v Hamburku utká se starším z bratrské dvojice Vitalijem Kličkem o pás šampiona organizace WBC, a přestože mu sebevědomí nechybí, favoritem souboje je obhájce titulu. Briggs si před zápasem troufl prohlásit, že nejenže vyhraje, ale že souboj s Kličkem ukončí už v prvním kole.

"Mám za sebou nejlepší přípravu v kariéře. Budu boxovat jinak než všichni ostatní, kteří se s Kličkem utkali přede mnou. Nebojím se ho, odvezu si pás do Ameriky," řekl Briggs, který si neodpustil i tradiční boxerské provokace. "Pošlu tě do důchodu," vzkázal devětatřicetiletému soupeři.

Kličko vše sledoval v klidu a o rok mladšího soka jen upozornil, že rozhodovat se bude až v ringu. "Vidím, že je dobře připraven a že bude nebezpečný. Já se ale cítím skvěle a udělám vše pro to, aby titul zůstal u mě," uvedl Ukrajinec.

Kličko se představí pošesté za dva roky

Po návratu do profesionálního ringu Kličko boxuje nezvykle často. Čeká jej šestý zápas za dva roky. "Cítím se skvěle. Mám pocit, že je mi dvacet. Měl jsem spoustu zranění, ale teď jsem na tom dobře," řekl.

Vyšší věk navíc podle něj nepředstavuje žádný problém. "Nevím, čím to je, ale boxeři naší generace vydrží více. Podívejte se na Holyfielda, tomu bude za chvíli padesát. Hopkinsovi je čtyřicet. Mezi nejlepšími se drží i Tarver. Když se podívám na ně, tak jsem na tom ještě docela dobře," pousmál se Kličko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články