Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Boxer Hopkins ztratil po zranění ramene mistrovský pás WBC

Los Angeles – Šestačtyřicetiletý boxer Bernard Hopkins ztratil v kontroverzním duelu s Chadem Dawsonem svůj mistrovský pás organizace WBC v polotěžké váze. Nejstarší mistr světa všech dob prohrál technickým k.o. v druhém kole poté, co si poranil rameno. Veterána Hopkinse totiž zranil jeho soupeř, jenž ho zvedl a odhodil na zem. Filadelfský rodák si po těžkém dopadu vykloubil levé rameno a v bolestech nemohl pokračovat. Boxer se chce proti kontroverznímu zápasu odvolat.

Boxer Bernard Hopkins po zranění nemohl v zápase pokračovat
zdroj: AP Photo autor: Jae Hong

Hopkinsův tábor proti Dawsonovu činu protestoval, nicméně podle rozhodčího Pata Russella nedošlo k porušení pravidel. Hopkins údajně sudímu řekl, že bude pokračovat pouze s jednou rukou, ten však duel ukončil a označil za vítěze Dawsona. "Nebyl to žádný faul. Nemohl pokračovat kvůli zranění. Technické k.o.," uvedl Russell.

Zápas bude mít zcela jistě dohru u zeleného stolu, neboť Hopkins se proti výsledku odvolá. "Chtějí mě dostat z boxu a tohle je jediný způsob, jak to mohli udělat. Chad Dawson přišel do ringu se svou špinavou taktikou," postěžoval si Hopkins, jenž se stal nejstarším profesionálním mistrem světa po květnovém vítězství nad Kanaďanem Jeanem Pascalem.

Jeho sobotního soupeře Hopkinsovo zranění rozčílilo, podle něj ho úřadující šampion jen předstíral. "Naskočil na mě a táhl mě dolů. Tak jsem ho setřásl ramenem," popsal Dawson kontroverzní moment.

"B-Hop zklamal mnoho fanoušků. Na tenhle zápas jsem trénoval osm týdnů… Samozřejmě že to předstíral. Pořád mluví o Filadelfii a o tom, jaký byl gangster. Ale není to žádný gangster, ti se nevzdávají. Je to slaboch," dodal nový mistr světa.

Hopkins byl v mládí odsouzen k 18 letům vězení za několik těžkých trestných činů a odseděl si pět let. Do historie boxu se zapsal tím, že jako první boxer dokázal sjednotit tituly čtyř velkých organizací IBF, WBC, WBA a WBO, což se mu povedlo ještě ve střední váze.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články