Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

BLOG: Nic jsme neudělali, bouří se Ruský olympijský výbor. No, právě

Plošné tresty nejsou zrovna tím nejlepším, čím se ohání spravedlnost. Chápu také, že stále rostoucí počet sportovních svazů, které zakazují účast na jejich akcích sportovcům z Ruska i Běloruska, nevidí Ruský olympijský výbor rád. Ale přesto nechápu, že oni to nechápou.

Utkání ROV - Švýcarsko
zdroj: ČTK/XINHUA/ autor: Du Yu

"Kvůli přijatým rozhodnutím tisíce ruských sportovců teď nesmějí závodit na mezinárodní úrovni jen kvůli tomu, že jsou občany Ruské federace," doplnil ROV.

Jestli k tomu mohu něco dodat – tak to není jen kvůli tomu, ale právě kvůli tomu. Myslím, že to je sice trest pro sportovce, ale měl by být spíš pro funkcionáře.

"Tyto restrikce jsou bezprecedentní ve svém rozsahu a negativních důsledcích pro mladé Rusy, kteří si vybrali sport jako svou profesi," vzkazuje světu Ruský olympijský výbor a kromě lampárny zvolil snad všechny nejznámější instituce, kde se chce domáhat spravedlnosti.

Jen netuším, kde se domohou něčeho podobného ti mladí sportovci, kteří už padli za Ukrajinu.

Nic jsme neudělali, tvrdí přitom ruští sportovní bafuňáři. A to je možná ono. Tady nejspíš uhodili hřebíček na hlavičku. Neudělali nic pro to, aby tomu tak nebylo, a tak i za ně nyní trpí ti jejich nevinní mladí sportovci.

On totiž tak velký přešlap, jaký udělal jejich prezident Putin na Ukrajině, šokoval celý svět. A ten si uvědomil, že proti tomu musí každý udělat, co může.

Tady soudruzi z Kremlu zřejmě udělali chybu – překročili všechny myslitelné hranice, nejen ty ukrajinské. A ještě si za invazí do Ukrajiny stojí, protože oni se přece cítili ohroženi. A tak se v jednadvacátém století místo do terčů střílí v Evropě do lidí.

Už moje babička říkala, že na hrubý pytel patří hrubá záplata, a to ještě ta, kterou zvolily sportovní instituce, je proti té, již si vybral šéf Kremlu, jako z hedvábí. A jsem jen rád, že i tak svoji roli alespoň částečně plní.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články