Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bertoneová v Praze poprvé triumfovala ve SP v boulderingu

Premiérové vítězství si v Praze připsala Francouzka Oriane Bertoneová. O jejím triumfu rozhodl zisk zóny v posledním finálovém boulderu. Za Francouzkou skončila Slovinka Janja Garnbretová, třetí místo obsadila Flavy Cohautová z Francie.

Je nám líto, video expirovalo.
Výkon Oriane Bertoneové ve finále SP

Olympijská šampionka a šestinásobná mistryně světa Garnbretová v Praze startovala poprvé v aktuálním ročníku Světového poháru, protože léčila zraněný palec na noze. V páteční kvalifikaci i v dnešním semifinále byla suverénní a vylezla všech devět cest, ale ve finále zaváhala. Na druhém boulderu neuspěla a na třetím proměnila v cestu na vrchol až třetí pokus, což bylo pro celkový výsledek rozhodující.

Bertoneová sice postupovala do finále až z posledního šestého místa, ale pak se jí mimořádně dařilo. Úvodní boulder zdolala na druhý pokus, následující dva hned napoprvé. Když se na závěrečném boulderu dostala do zóny, měla jistý triumf a jen těžko skrývala emoce. Garnbretová ji nemohla o zlato připravit ani další fleší, tedy okamžitým překonáním boulderu. To čtyřiadvacetiletá slovinská ikona lezeckého sportu dokázala a potvrdila svou stříbrnou pozici.

Francouzka Bertoneová, jež byla loni třetí na mistrovství Evropy, se radovala z premiérového triumfu ve Světovém poháru. Mohla svou radost sdílet i s dvaadvacetiletou krajankou Cohautovou, která slavila bronz.

České reprezentantky se v dnešním programu nepředstavily, všech pět vypadlo v páteční kvalifikaci.

SP ve sportovním lezení v Praze:

Bouldering: 1. Bertoneová (Fr.), 2. Garnbretová (Slovin.), 3. Cohautová (Fr.).
Průběžné pořadí SP: 1. Bertoneová 2649,5, 2. Raboutouová (USA) 2380, 3. Nonakaová (Jap.) 2315.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články