Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Baseballová reprezentace se tvoří nová, sen zůstává stejný. Chtějí na olympiádu

Účast na Olympijských hrách v Tokiu českým baseballistům jen těsně unikla, sen hrát pod pěti kruhy ale zůstává. Bude to úkol pro novou generaci hráčů, která se chystá na kvalifikaci World Baseball Classic.

Je nám líto, video expirovalo.
Nová generace baseballistů žije olympijský sen

Na posledním World Baseball Classic, obdobě Světového poháru hokejistů, amatéři z Česka překvapili svět. O postup do hlavní fáze turnaje přišli až v nastavené směně proti profesionálům z Major League z Nikaragui.

"Vidět, že na světové úrovni ten chlapský tým hraje vyrovnaně do posledního zápas je prostě skvělé a nakoplo mě to. Chtěl jsem se do toho týmu vždy dostat," přiznává třiadvacetiletý vnější polař Marek Chlup.

Chlupa sledování úspěchů české reprezentace katapultovalo ke kariéře v USA. V současném výběru jsou ještě mnohem mladší hráči, například devatenáctiletí Michal Kovala a Milan Prokop.

"Snažím se předvést maximum a nevytvářet na sebe tlak, abych se vyrovnal starším hráčům, kteří tu dříve byli," říká právě nováček Milan Prokop.

Reprezentanti ve druhém zápase přípravné série proti silnému Německu zvítězili 3:2. Kvalifikace na World Baseball Classic začíná v Regensburgu 17. září.

 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články