Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Amatérský sport musí na obnovení soutěží čekat. Nemáme na to platit si každý týden test, přiznávají pozemkářky Slavie

Hráči čistě amatérských kolektivních sportů stále nemohou ani společně trénovat, a to ani venku. Pozemkářky Slavie neměly v ruce hokejky už více než měsíc a na případný start halové sezony se připravují alespoň na on-line kondičních trénincích.

Je nám líto, video expirovalo.
Pozemkářky Slavie trénují přes internet a věří ve start halové sezony

Kondiční trenérka Kateřina Mihoučová dává svým svěřenkyním i přes obrazovku pořádně zabrat. "Trénujeme hodně kondici, sílu v nohou a vytrvalost, aby dokázaly pak tu hru udýchat," vysvětluje Mihoučová.

I za dva tréninky přes internet týdně jsou slávistky vděčné. Ztrácejí ale herní praxi s hokejkou a míčkem. "Jinak netrénujeme ani s klubem, ani s reprezentací. Jen si jdeme zaběhat a to je tak všechno," smutně konstatuje obránkyně Jindřiška Neusser.

Kvůli pandemii covid-19 odehrály slávistky letos jen šest zápasů venku. Reprezentace se sešla v létě na pár trénincích. "Věřím, že by nám mohli brzy povolit nějaké tréninky v hale, alespoň v omezeném počtu," doufá útočnice Natálie Hájková ve start halové sezony.

"Jako malý sport tím hrozně trpíme. Nemáme peníze na to, abychom si mohli zaplatit každý týden covidový test. Jsme amatéři, holky si jen platí příspěvky, a tohle je pro nás nemožná situace," uzavírá trenérka Slavie Karolína Kříženecká.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články