Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Zeď slávy s podpisy olympioniků se vydražila za milion

Praha - Za rekordní částku jeden milion korun byla vydražena Zeď slávy z Českého domu, na kterou se během olympijských her v Londýně podepisovali úspěšní čeští sportovci. Týdenní dražbu vyhrála společnost Kapsch ČR. Výtěžek připadne České olympijské nadaci, která bude pomáhat mladým sportovcům ze sociálně slabých rodin nebo sociálních ústavů.

Je nám líto, video expirovalo.
Zeď slávy vydražena za milion

"Jsem moc rád, že se vydražila tak vysoká částka. Chtěl bych společnosti Kapsch ČR moc poděkovat. Je skvělé, že se našla firma, která pochopila, že sportovcům jde o dobrou věc," uvedl prezident nadace Jan Železný. "Takové důvěry si vážím a slibuju, že za získané peníze dáme co nejdříve možnost sportovat prvním dětem, které si to zatím nemohly dovolit," prohlásil trojnásobný olympijský šampion v hodu oštěpem.

Česká olympijská nadace přispívá mladým sportovcům na vybavení, kroužky či soustředění. O podporu lze žádat na tomto webu.

Na Zeď slávy se podepsali olympijští vítězové Barbora Špotáková či David Svoboda, ale také hokejista Jaromír Jágr, legendární tyčkař Sergej Bubka, prezident Václav Klaus a další významní návštěvníci Českého domu. Firma Kapsch hodlá cennou relikvii vystavit v reprezentačních prostorách svého sídla v Praze.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články