Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Senzace na úvod. Íránci porazili mistry světa z Polska, délka zápasu byla rekordní

Polští volejbalisté nezvládli vstup do olympijského turnaje. Mistři světa podlehli Íránu po téměř tříhodinové bitvě 21:23 v rozhodující sadě. Nezaváhali naopak Američané, kteří si s Francií rychle poradili.

Slavící volejbalisté Íránu
zdroj: REUTERS autor: Carlos Garcia Rawlins

Polští reprezentanti na turnaji v Riu vypadli ve čtvrtfinále, ale před třemi lety obhájili zlaté medaile na MS a i nyní v tokijské Ariake Areně patří k hlavním favoritům. S Íránem se o výhru přetahovali dvě hodiny a 37 minut, což je nový rekord olympijských turnajů.

"Jsem tak šťastný, že jsme vyhráli tuto bitvu. Naši fanoušci by na nás ale určitě byli hrdí, i kdybychom ji prohráli, protože vědí, že jsme do toho dali úplně všechno," radoval se Amir Ghafúr, s 19 body nejvíce bodující hráč íránského celku. Polákům k výhře nepomohlo ani 23 bodů kubánského rodáka Wilfreda Leóna.

Po jejich tříhodinovém zápase se Američané dostali na hřiště až v jedenáct hodin večer japonského času, ale s Francií si rychle poradili. Výhru 3:0 si připsali také brazilští obhájci zlata proti Tunisku. Italové, kteří v Riu získali stříbro, zdolali 3:2 Kanadu. První vítězství po devětadvaceti letech oslavili na olympijských hrách domácí Japonci, Venezuelu přehráli 3:0. Vykročili tak za postupem do čtvrtfinále, kam se dostanou vždy čtyři týmy ze dvou šestičlenných skupin.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam utkání volejbalistů USA - Francie

Volejbal - muži:

Skupina A:

Itálie - Kanada 3:2 (-26, -18, 21, 18, 11), Japonsko - Venezuela 3:0 (21, 20, 15), Polsko - Írán 2:3 (18, -22, -22, 22, -21).

Skupina B:

Brazílie - Tunisko 3:0 (22, 20, 15), Rusko - Argentina 3:1 (-21, 23, 17, 21), USA - Francie 3:0 (18, 18, 22).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články