Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Přišel, viděl a utekl. Ugandského vzpěrače hledá v dějišti olympijských her policie

Zatímco jeho kolegové přiletěli do Tokia závodit, on měl jiné plány. Ugandský vzpěrač Julius Ssekitoleko opustil olympijskou výpravu a podle vyjádření mluvčí japonské vlády už ho hledá místní policie. Na jeho zmizení se přišlo při testování sportovců na koronavirus, potvrdili ho i jeho kolegové z reprezentace.

zdroj: Reuters

Dvacetiletý Ssekitoleko, který minulý měsíc získal dva bronzy na mistrovství Afriky, byl v hmotnostní kategorii do 67 kilogramů náhradníkem a příští úterý se měl vrátit do Ugandy. Jeho zmizení je komplikací pro pořadatele, kteří opakovaně ubezpečovali japonskou veřejnost o striktním dodržování covidového protokolu.

Ugandská výprava přicestovala do japonské metropole s měsíčním předstihem. Jeden z devíti členů týmu měl po příletu pozitivní test na koronavirus a japonské úřady ho nepustily do země.

Ostatní ugandští olympionici podle plánu odjeli z metropole najatým autobusem do Ósaky, ale později se koronavirus objevil i u dalšího člověka. Japonský list Asahi uvedl, že všichni členové výpravy byli očkováni vakcínou AstraZeneca a před cestou měli negativní PCR test.

Ke zmizení ugandských sportovců už několikrát došlo i v minulosti. Během Her Commonwealthu v roce 2018 se pohřešovalo šest reprezentantů, při olympijské kvalifikaci minulý měsíc v Monaku zase zmizel jeden ragbista.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články