Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plány na léto musí stranou. Zatím si to pořádně neuvědomuju, slavil Bohačík

Měl na léto už plány a program s rodinou. Vše ale musí nyní měnit. Důvod? Jaromír Bohačík pojede s reprezentací na olympijské hry. Důležitá postava národního týmu ještě pár hodin po postupu pořád nevstřebala, jak velký počin se reprezentaci povedl a že se poprvé v samostatné historii představí pod pěti kruhy.

Slavící Jaromír Bohačík
zdroj: ČTK/AP/ autor: Chad Hipolito

"Abych řekl pravdu, ještě jsem si to neuvědomil. Je to neuvěřitelné, že pojedeme na olympiádu, i když se to podle těch začínajících oslav zdá být docela blízko, takže to bude asi pravda," smál se Bohačík, když na něj v nahrávce zaslané médiím pokřikovali spoluhráči a Tomáš Satoranský s Janem Veselým za ním v závěru tančili s plechovkami piva v ruce. "Nálada je výborná," žertoval.

Zatímco proti Uruguayi v základní skupině nebo v semifinále s Kanadou museli Češi absolvovat boj do posledních sekund, proti Řecku měli duel jasně ve své režii. Po třech čtvrtinách vedli už o 27 bodů (81:54). "Zápas byl z naší strany super. Ani nevím, co komu padlo a co ne, ale prostě jsme je přejeli. Bylo to neuvěřitelné," uznal devětadvacetiletý basketbalista, který v utkání nasázel 15 bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalisté vyhráli nad Řeckem a slaví postup na OH v Tokiu

Kvůli zkušenostem z minulých zápasů, kdy mohli proti Uruguayi prohrát po střele Jaysona Grangera z poslední vteřiny, nebo s Kanadou, proti níž ztratili v poslední minutě desetibodový náskok, však nechtěli předčasně slavit. "Ač to bylo na konci třetí čtvrtiny přes 20, říkali jsme si na lavičce, že je to pořád brzo a zbývá hodně času. Po těch minulých duelech byl tým pořád na špičkách, že se může stát cokoliv," řekl Bohačík, jenž dostal i řadu gratulací od svých spoluhráčů ze Štrasburku.

Ani se proto nezlobí, že mu nečekaný úspěch naruší letní program s rodinou, jenž měl původně v případě neúspěchu naplánovaný. "Určitě je to komplikace, protože mám čerstvě narozenou dceru, která přišla na svět, když jsem byl ve Francii. Když pak za mnou holky přijely, tak jsem zase cestoval po zápasech a ony byly ve Štrasburku. Ale to se nějak vyřeší," uvedl Bohačík.

Už se proto i díval na soupeře, na které na olympiádě narazí. V základní skupině totiž Češi vyzvou USA, Francii a Írán. "Čili taková skupina v pohodě," rozesmál se Bohačík "Už se na to ale těšíme," uznal.

Přes sílu soupeřů věří, že národní tým může v Tokiu uspět. "V budoucích měsících a letech nás toho čeká ještě hodně. Bavili jsme se i s kluky, že jsme takový neskautovatelný tým. Je to banda individuálních hráčů, každý z nás je jiný a každý se může urvat. To je možná naše výhoda a snad se to bude dařit i na olympiádě," dodal Bohačík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články