Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Na vyšetřování "nakaženého letu" se podílí také MOV. Množí se další případy, řekl Kejval

Mezinárodní olympijský výbor (MOV) si žádá podrobnosti o českém "letu nakažených", kde došlo k několika případům nákazy koronavirem. Předseda Českého olympijského výboru (ČOV) to uvedl pro Českou televizi. Kejval také přiznal, že během letu nebyly dodržovány všechny bezpečnostní protokoly.

"MOV zajímá, jak je možné, že pokud byly dodrženy přísné podmínky, se nám na palubě objevil pozitivní člověk," uvedl Jiří Kejval pro Českou televizi. "Je to hodně papírování, ale slíbili jsme, že to vyřešíme do 14 dní. Z Tokia je velký tlak na to, abychom průběžnou zprávu udělali dřív, což bude důležité pro chod olympiády, protože další případy se množí," dodal.

Přiznal také to, co už říkali někteří čeští sportovci, tedy že na palubě speciálu nebylo vše v souladu s nařízeními. "Ne všechny věci byly naprosto v pořádku a v souladu s protokoly. Musíme přesně zjistit, kdy a jak byly porušeny," uvedl předseda ČOV.

Potvrdil také způsob, jakým se do Tokia bude dostávat zbytek olympijské výpravy. Letecké speciály už vypravovány nebudou, sportovci poletí běžnými linkami. "Mysleli jsme si, že letecký speciál bude bezpečnější než běžné linky. Nevyplatilo se nám to. Ostatní už poletí komečními linkami a pevně doufáme, že se nic nestane," přeje si.

Nepříjemná je situace také těch reprezentantů, kteří sice neodevzdali pozitivní test, ale byli v kontaktu s nakaženými. Stalo se to například Michaelu Kukrlemu či Lubomíru Jančaříkovi. "Systém zachycování pozitivních případů v Japonsku je velmi efektivní. Poměrně drastický je ale systém blízkých kontaktů. Mimořádný režim je pro sportovce velmi nepříjemný a sportovec musí být silný, aby tu situaci unesl," uvedl Kejval.

Zdroj
ČT sport, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články