Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Co neminout v neděli: Krejčíkovou se Siniakovou čeká finále čtyřhry, rozhodne se také o nástupci Usaina Bolta

V neděli čeká finálový zápas v tenisové čtyřhře dvojici Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková. Čeští fanoušci by tak mohli mít "zlatou snídani", duel totiž začíná v 8:00 SELČ. Rozhodne se i o mužském šampionovi ve dvouhře. Němec Zverev vyzve Rusa Chačanova. Na programu je také jeden z vrcholů atletických disciplín. Ve 14:50 SELČ se rozhodne o nástupci fenomenálního sprintera Usaina Bolta. Jamajčan totiž na stovce kraloval na třech posledních hrách. Představí se i čeští atleti Müller a Maslák.

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková na olympijském turnaji
zdroj: Reuters autor: Piroschka Van De Wouw

Barbora Krejčíková a její parťačka Kateřina Siniaková si to rozdají o olympijské zlato se švýcarskou dvojicí – Belinda Bencicová a Viktorija Golubičová. Bencicová bude mít v nohách náročný finálový zápas dvouhry, ve kterém přehrála Markétu Vondroušovou 2:1 na sety.

"V neděli to bude další těžký zápas a bude proti nám stát někdo, kdo ušel stejnou cestu jako my. Bude to zase náročný, necháme tam všechno. Chtěly bychom dovézt zlato, kéž by to vyšlo, ale je to hrozně daleko. Je ale fajn, že dovezeme aspoň jednu medaili," řekla Krejčíková.

Pod pěti kruhy dosud čeští tenisté získali jednu zlatou, tři stříbrné a osm bronzových medailí. Z Tokia letos přivezou stříbro díky Vondroušové a další kov přidají právě ve finále čtyřhry.

"Já budu v neděli brečet, ať to bude zlato, nebo stříbro. Jak jsem brečela po prohře s Belindou (Bencicovou), protože mě to hrozně mrzelo a došly mi síly, tak budu brečet zase. Tak hluboký to je a emociálně silný," prohlásila Krejčíková.

V neděli se také dozvíme vítěze mužské dvouhry. Čtyřadvacetiletý Alexander Zverev přehrál v semifinále Novaka Djokoviče. Svěřenec Ivana Lendla se popere o olympijské zlato s Rusem Karenem Chačanovem, který přehrál turnajovou šestku Španěla Pabla Carreňa dvakrát 6:3. Chačanov může navázat na Jevgenije Kafelnikova, který triumfoval před 21 lety v Sydney, ve finále však 25. hráč světového žebříčku favoritem nebude.

Atletika. Kdo převezme žezlo po Boltovi?

Titul nejrychlejšího muže planety se pravděpodobně vrátí z Jamajky do Spojených států. Američané i při neúčasti potrestaného mistra světa Christiana Colemana mají hlavního kandidáta na zlato zásluhou Trayvona Brommela.

Brommelův čas 9,77 se zařadil na sedmé místo historických tabulek. Z šestnácti posledních startů navíc prohrál jenom jednou. Určitě to ale nebude zlatý double, protože dvoustovku nepoběží. V neděli se poběží všechny rozběhy na 100 metrů a ve 14:50 SELČ vše vyvrcholí finálovým během.

zdroj: Reuters autor: James Lang

Český běžec Vít Müller absolvuje semifinále na 400 metrů překážek, kam se kvalifikoval jako poslední z 24 postupujících. Müllerův parťák ze čtvrtkařské štafety Pavel Maslák se v neděli představí na hladké čtvrtce. 

Pro Masláka to bude účast spíše symbolická. Někdejší trojnásobný halový mistr světa je momentálně více než půldruhé sekundy od formy, která mu v roce 2012 v Londýně vynesla čas pod 45 sekund a postup do olympijského semifinále. Nedělní start v rozběhu tak bere hlavně jako přípravu na štafetu. V neděli se rozdají medailové sady ještě v mužské výšce a v kouli a trojskoku žen.

Je nám líto, video expirovalo.
Maslák chce se štafetou vylepšit rekord, Staněk měl povzbudivé tréninky
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články