Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Postup Masláka z rozběhu byl daleko. Do Paříže 2024 bych to ještě mohl vydržet, plánuje

Pavel Maslák v olympijském rozběhu na 400 metrů doběhl sedmý, čas 47,01 sekundy ho zařadil až na 40. místo, daleko od postupu do semifinále. V odpoledním programu se představí ještě Vít Müller v semifinále běhu na 400 metrů překážek. Medaile se v neděli rozdělí po vrhu koulí žen ještě trojskokankám, v mužské výšce a běhu na 100 metrů mužů.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozběh na 400 metrů s Pavlem Maslákem a jeho reakcí

"S časem nejsem spokojený, ale nezvdal jsem to, dal do toho všechno. Momentálně to lépe nešlo. Myslel jsem, že už to nebudu zkoušet dál, ale jsou to jen tři roky, tak věřím, že ještě vydržím," řekl Maslák v rozhovoru pro ČT sport k možnému startu na OH v Paříži 2024.

Maslák má v současné době daleko do formy, která ho v roce 2012 v Londýně i v Riu 2016 dostala do olympijského semifinále. Někdejší trojnásobný halový mistr světa se v Tokiu ani nepřiblížil svému letošnímu maximu 46,52 ze Zlaté tretry.

Pavel Maslák
zdroj: ČTK/AP

Jeho výkon poznamenala i střevní viróza těsně před závodem. "Je to samozřejmě zklamání, ale tak nějak to podtrhuje celou tu protrápenou sezonu. Nedodržela se příprava, i když ta závěrečná se docela povedla. Ale před čtyřmi dny jsem asi něco špatného snědl, nejspíš uzeného lososa, takže jsem chytl střevní potíže. Až včera mi skončily," řekl.

Češi poběží v Tokiu i čtvrtkařskou štafetu, ale Maslák si není jistý, zda se do vybraného kvarteta v aktuální kondici vejde. "Kluci měli včera test a běželi ve formě, spíš si trenéři dneska sednou a já si s nimi promluvím taky, abychom udělali to nejlepší složení a kluci mohli běžet co nejrychleji. Nevím, jestli tam v téhle formě patřím," řekl.

Nejrychlejší čtvrtku měl Američan Michael Cherry 44,82, další čtyři běželi po 45 sekund, vesměs s vypuštěným závěrem. Síly šetřil i světový rekordman v běhu na 400 metrů Jihoafričan Wayde van Niekerk, jehož letos trápí zdravotní problémy.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozběh na 400 metrů s Waydem van Niekerkem a jeho reakcí

Světová rekordmanka v hodu kladivem Polka Anita Wlodarczyková zahájila cestu k třetímu olympijskému zlatu hned prvním vydařeným pokusem 76,99, více než tři metry přes kvalifikační limit.

Podobně suverénně postoupila do finále srbská dálkařka Ivana Španovičová. Bronzová z Ria de Janeiro přistála na rovných sedmi metrech. Ruska Darja Klišinová, druhá z mistrovství světa v roce 2017, měla tři přešlapy a ve finále nebude.

V běhu žen na 3000 metrů překážek měla nejlepší čas Winfred Yaviová z Bahrajnu 9:10,80. Tak rychle se ještě rozběh steeplu na Hrách nikdy neběžel.

Atletika:

Rozběhy a kvalifikace:

Muži:

400 m: 1.Cherry (USA) 44,82, ...40. Maslák (ČR) 47,01 - nepostoupil do semifinále.

Ženy:

3000 m př.: 1. Yaviová (Bahr.) 9:10,80, dálka: 1. Španovičová (Srb.) 700, kladivo: 1. Wlodarczyková (Pol.) 76,99.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články