Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Beachvolejbalisté mířili v Tokiu výš. Ale určitě nekončíme, řekl rezolutně Schweiner

Účast na olympijských hrách si plážoví volejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner představovali jinak. I když po pozitivním testu prvně jmenovaného naskočili do turnaje od druhého zápasu ve skupině, chtěli se dostat do play-off. To se jim ale po porážce s ruským párem nepodařilo a s působením v Tokiu se rozloučili.

David Schweiner se snaží zablokovat Vjačeslava Krasilnikova
zdroj: AP autor: Felipe Dana

Bezprostředně po nezdaru s úřadujícími mistry světa Olegem Stojanovským a Vjačeslavem Krasilnikovem, kterým podlehli 1:2 na sety, u nich převládaly negativní emoce.

"Když se podívám pět až šest let zpět, kdy jsme začínali a náš sen a cíl byl dostat se na olympiádu, tak si myslím, že v tu chvíli bychom celý náš proces, výsledky a to, že jsme se sem kvalifikovali, brali. Ale člověk vždy žije přítomností. Mířili jsme výš. Asi nás to bude chvíli bolet, ale určitě nekončíme," řekl Schweiner.

Jeho parťák už nechtěl rozebírat začátek olympijského pobytu, kdy se u něj prokázal koronavirus. "Ten konec je smíšený. Zápas s Mexikem – na ten jsem hrozně pyšný za celý náš tým. Dokázali jsme se s tou situací poprat a proti velmi silnému soupeři ukázat dobrý výkon a vyhrát. Je samozřejmě škoda, že to nestačilo na postup," smutnil.

Euro ve Vídni za dveřmi, odlet z Tokia ve hvězdách

Už před turnajem věděli, že skupina bude vyrovnaná. "V závěru samozřejmě převládá obrovské zklamání. Když vaše pětiletá práce takhle vezme za své během dvou týdnů, tak to hodně bolí. Jestli jde na tom vidět něco pozitivního, kromě mého PCR testu, tak aspoň doufám, že se odpíchneme do dalších turnajů včetně mistrovství Evropy," doplnil Perušič.

Ondřej Perušič a David Schweiner
zdroj: REUTERS autor: John Sibley

Evropský šampionát ve Vídni by měl pro českou dvojici začít už 12. srpna proti domácím veteránům Clemensi Dopplerovi a Alexanderu Horstovi. Aktuálně přitom ani netuší, kdy z Tokia odletí.

"Zatím k sobě nemůžeme. Perun je v hotelu Princ, já Toyoko. Podle mě bychom se měli setkat v pondělí. A co se týče odletu, pořád nevím a rozhodně se teď do kupování letenek pouštět nebudu, protože by to mohla být další katastrofa," popisoval Schweiner.

O případné další olympijské šanci za tři roky v Paříži, kde bude Čechům kolem 30 let, se elitní mužský pár bezprostředně po vyřazení bavit nechtěl. "Já bych tu otázku položil znovu v září nebo v říjnu," dodal Schweiner.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články