Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Američanky potřetí olympijskými vítězkami. Bronz míří do Maďarska

Americké vodní pólistky v Tokiu navázaly na zlato z Londýna i Ria de Janeiro a staly se olympijskými šampionkami. Ve finále jednoznačně porazily Španělsko 14:5. V turnaji zaváhaly pouze jednou, když ve skupině prohrály s Maďarkami. Ty v boji o třetí místo zdolaly Rusko 11:9 a po třech čtvrtých místech se dočkaly olympijské medaile.

Je nám líto, video expirovalo.
Americké vodní pólistky získaly třetí zlato za sebou

Američanky sice v základní skupině prohrály 9:10 s Maďarskem a utrpěly první porážku na Hrách od roku 2008, pak ale triumfovaly pětkrát po sobě. Minimálně tři zlata za sebou kromě nich získali už jen muži Velké Británie (19081920) a Maďarska (20002008).

Medaili dokázaly Američanky získat na všech Hrách od zavedení ženského vodního póla do programu olympiády v roce 2000. Kromě tří titulů mají také dvě stříbra a jeden bronz.

V Tokiu v utkání o třetí příčku uspěly Maďarky a po čtvrtých místech z let 2008, 2012 a 2016 se dočkaly první olympijské medaile. Jejich výhru 11:9 nad Ruskem v závěru gólem přes celý bazén zpečetila brankářka Alda Magyariová, která si připsala i deset zákroků.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články