Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Zlatá Sáblíková: Říkám si totéž co bobisté Jamajky

Soči – Ani ne čtyřiadvacet hodin od své zlaté obhajoby na oblíbené pětikilometrové trati odpovídala Martina Sáblíková na chatu přímo ze Soči. Dvojnásobná medailistka z letošních Her si po závodě příliš neodpočala. Přiznala, že nohy ji bolet stále nepřestaly. Pak prozradila, jakým filmem se neustále inspiruje, kterou brusli si vždy obouvá jako první nebo jak dlouho a s kým slavila své třetí olympijské zlato.

Vítězné gesto Martiny Sáblíkové
zdroj: REUTERS autor: Marko Djurica

Trojnásobná olympijská šampionka neopomenula popsat svůj program večer po úspěšném závodě. "Po závodech jsem byla v televizi a otočila se v Českém domě. Nemohla jsem usnout, tak jsme seděli s hokejisty a s lidmi z olympijského výboru, co se o nás starají. Nakonec jsem šla spát po čtvrté ráno."

Rychlobruslení bolí, a to hodně. Jak se s palčivou bolestí v podobě zakyselení svalů vyrovnává žena, která váží lehce přes padesát kilogramů? "Při jízdě se s tím snažím bojovat a překonat to v hlavě. Tu bolest znám z tréninku, takže vím, co mě čeká. Po závodech mi pomáhá náš skvělý fyzioterapeut Tomáš Rak," napsala v chatu.

Motivaci už teď nejúspěšnější česká olympionička prý nepostrádá. Závodní motto si přivlastnila ze známého filmu. "Pusťte si film Kokosy na sněhu. Říkám si to samé co bobisté Jamajky. "Chyť svůj rytmus... atd," reagovala na dotaz, co ji žene neustále kupředu.

V nejbližší době po návratu ze Soči má jasné plány. "Setkání s fanoušky v Olympijském parku na Letné hned v neděli odpoledne. Přijďte! Setkání s fanklubem a ještě dva svěťáky. Trénujeme dál," uvedla a zvala všechny příznivce.

Sáblíková věří, že rychlobruslení na dlouhé dráze půjde po Soči zase o něco výše. Její úspěch by mohl přilákat více sponzorů a tím i finance. "Věřím, že půjdeme nahoru. Máme nadějné mladé, ale musíme sehnat dostatek financí, aby s námi mohli jezdit na kempy a trénovat. Moje vítězství tomu snad pomůže a na chvíli zajistí přípravu celého našeho týmu," vyslovila přání.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články