Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Sáblíková: Nechci odjet s prázdnou

Praha – Od nikoho z české výpravy se neočekává tolik jako od Martiny Sáblíkové. Od rychlobruslařské hvězdy se medaile zkrátka očekává, jakýkoliv jiný výsledek by byl pro dvojnásobnou olympijskou vítězku zklamáním. "Je to za chvilku a jsem hodně nervózní. Určitě ale nechci ze Soči odjet s prázdnou," prozradila Sáblíková pár dní před vypuknutím Her.

"Zvládnout tlak před olympijskými hrami je těžký úkol, ale to už je zkrátka úděl sportovců. Tam to přijde a všichni vědí, že to přijde, a musí se na to připravit," říká lakonicky česká rychlobruslařka. Martina Sáblíková se jako benjamínek startovního pole objevila už na olympijských hrách v Turíně v roce 2006, odkud si odvezla umístění na nepopulární čtvrté příčce.

"Mám to na kladné vzpomínky. Byla to moje první olympiáda a bylo to hodně těžké pro mě jako pro osmnáctileté 'dítě'. Čtvrté místo z Turína mě hodně mrzelo, protože to bylo hodně těsné a pro mě to bylo hodně smutné nakonec. Ale vzpomínám na to velice dobře, protože čtvrté místo mi hodně pomohlo, protože jsem si řekla, že čtvrtá už být nechci nikdy," vzpomíná Sábíková.

Je nám líto, video expirovalo.
Den s rychlobruslařkou Martinou Sáblíkovou

Čtyři roky na to ve Vancouveru už bylo veseleji. V Kanadě vybojovala Sáblíková zlato v závodech na 5 000 a 3 000 metrů a k tomu přidala bronz z "patnáctistovky". "Z Vancouveru si toho naštěstí moc nepamatuju, takže nemůžu porovnávat, jak jsem se cítila tehdy a jak teď. Když nad tím ale přemýšlím, tak teď je to možná lepší v tom, že už dvě zlata z olympiády mám a nikdo mi je nevezme," řekla Sáblíková.

Šestadvacetiletá Sáblíková věří, že by se podobný úspěch mohl opakovat i v Soči. "Doufám, že příprava byla dobrá. Uvidíme za čtrnáct dní. Já jsem udělala vše, co bylo řečeno," řekla Sáblíková, která se do Soči těší i proto, že se jí v dějišti olympiády dařilo před rokem na mistrovství světa na jednotlivých tratích. "Loni to tam bylo nádherné, snad to bude teď stejné," přála si svěřenkyně trenéra Petra Nováka. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články