Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
#ProHokejJakyJe

Razým doufá, že mu Bauer nevyfoukne místo v olympijském závodě dvojic

Praha - Necelý měsíc před startem olympijských her se již rýsují nominace českých sportovců do Soči. V běžeckém lyžování má start už nyní jistý osmička českých běžců včetně Aleše Razýma. Sedmadvacetiletý reprezentant si na hrách věří především ve štafetě dvojic. "Když pojedeme štafetu, tam bych byl rád, kdybychom byli do šestého místa, a to samé štafeta dvojic. A v jednotlivých závodech? Do dvacátého místa to pro mě bude dost dobré," říká Razým. Zájem startovat v závodě dvojic však nedávno projevil Lukáš Bauer, který by se případně na start postavil na úkor jednoho z dvojice Razým - Jakš.

Je nám líto, video expirovalo.
Telefonát Aleše Razýma a rozhovor s Kateřinou Neumannovou

Ve víkendovém sprintu dvojic ve světovém poháru v Novém městě se Razým s kolegou Jakšem blýskl čtvrtým místem, svou fazonu před olympiádou se však zdráhá posuzovat. "Forma jde těžko hodnotit. V neděli se nám povedli dvojičky, ale budeme mít ještě závěrečnou přípravu, která je poměrně dlouhá bez nějakých závodů, tak uvidíme, jak se nám to povede," vypráví Razým.

Ač dvojice Jakš - Razým zajíždí v posledních závodech skvělé výsledky, zatím není zcela jisté, zda v tomto složení odstartuje i do štafety dvojic na olympijských hrách. Zájem o start totiž projevil i Lukáš Bauer. "Doufám, že platí dvojice Jakš - Razým. Sice Lukáš se přihlásil, že by chtěl jet taky, ale nejvíc to asi bude záležet na tom, v jaké budeme formě a jak se k tomu postaví trenér. My jsme si odjeli dost povedené závody – jeden v Asiagu a druhý v Novém městě, takže tam asi není nějaká pochybnost o naší výkonosti. Asi jde i to, jak trenér zváží, jakou šanci má Lukáš v kontaktním závodě," myslí si Razým.

"Nejlepší je závodit dobře celou zimu"

Jak nejlépe vyladit formu na nadcházející hry, ale sám český reprezentant neví. "Je to poměrně obtížné. Nejlepší je závodit dobře celou zimu, to pak jde všechno snáz. To je spíš otázka na trenéry, jak moc si s tím dají práci," popisuje sedmadvacetiletý běžec na lyžích.

V přípravě však nespoléhá pouze na rady trenérů. "Poměrně hodně přípravu konzultujeme letos. Loni to fungovalo tak, že na společných reprezentačních soustředěních, které tvoří zhruba polovinu času, zatnu zuby a dělám, co mi řeknou. A ve druhé polovině si ten plán řídím víceméně podle svého," říká Razým.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články