Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Proti Švýcarům nenastoupí Eliáš. Dá si Jágr k narozeninám dárek?

Soči - Bez nemocného útočníka Patrika Eliáše nastoupí čeští hokejisté do duelu se Švýcary. Naopak premiérový start na Hrách i v seniorské reprezentaci čeká obránce Radka Gudase. Ten spolu s dalším benjamínkem týmu Ondřejem Palátem obstaral v kabině hokejového týmu po ranním rozbruslení malou oslavu. 15. únor je totiž na olympiádě i dnem, kdy slaví 42. narozeniny Jaromír Jágr. Přímý přenos utkání sledujte v 18:00 na ČT sport a našem webu.

Jágr dostal narozeninový dort od benjamínků týmu Gudase a Paláta
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Kdo přesně nahradí v sestavě Jágrova parťáka z New Jersey, není jasné, kouč Alois Hadamczik nechce oficiálně změny komentovat. Potvrdil pouze, že do hry poprvé zasáhne Gudas, který bude hrát ve dvojici s Tomášem Kaberlem. Dostane tak šanci místo Michala Rozsívala.

Reprezentace má v závěrečném zápase základní skupiny první šanci oplatit soupeři nečekanou porážku ze čtvrtfinále loňského mistrovství světa. Kapitán Tomáš Plekanec duel se soubojem ve Stockholmu však překvapivě nespojuje.

"Je to úplně něco jiného. Jiný mančaft, jiný turnaj. Nemá cenu řešit, co bylo zpátky. Tam se to nepovedlo, ale je to pryč. Soustředíme se na to, co je tady," řekl Plekenec, jeden z pamětníků nevydařeného zápasu. Češi ve Švédsku prohráli 1:2 a Švýcaři poté došli až do finále, kde nestačili na domácí reprezentaci.

V Soči prohráli Švýcaři se Švédskem a porazili Lotyšsko. Ve vzájemném souboji tak bude ve hře umístění na druhém místě skupiny. Podle Plekance čeká Čechy podobný zápas jako proti Lotyšům. "Jen asi budou Švýcaři trošku lepší. Nevím, jestli budou lepší hokejisti, ale budou hrát lépe jako tým. Bude to proti nim hodně těžké. Musíme hrát pozorně do obrany a neztrácet puky ve středním pásmu, což se nám naposledy párkrát stalo," uvedl útočník Montrealu.

Český tým se musí v Soči vyrovnat i s nezvyklými začátky zápasů. Hraje buď ve 12:00 místního času, nebo ve 21:00. Hráči tak neustále musejí upravovat předzápasové zvyky. "Moc nám to nepomohlo. Přijedeme sem, musíme si zvyknout na časový posun a do toho ještě takovéhle časy zápasů. Ale je to pro všechny stejný. Nemá cenu to řešit a ani to neděláme," dodal Plekanec.

Dort pro oslavence nechyběl

Od spoluhráčů dostal Jágr čokoládový dort s nápisem "Happy Birthday". Předal ho s blahobřáním Radko Gudas a Ondřej Palát. Podle manažera reprezentace Jana Černého ho vyrobili němečtí kuchaři v hokejovém domě mezinárodní federace v Soči.

Nezdolný hokejový tahoun Jágr se prosadil v obou zápasech a spolu s bekem Židlickým je nejlepší střelec týmu. Chuť do hokeje má i na své páté olympiádě. "Kdo pozoruje hokej a viděl zápas s Lotyši, tak musí poznat, že Jarda je jenom jeden. Takový český hráč už možná nikdy nebude. Klobouk dolů před ním," prohlásil útočník Phoenixu Martin Hanzal, který mohl posoudit vše jak z ledu, tak i z hlediště. V prvním utkání se Švédy totiž seděl na tribuně. Pro Jágra zbývá už jediné - oslavit narozeniny třeba vítězným gólem proti Švýcarsku.

Česká televize nevlastní práva (//faq/otazka-tydne/109/) na šíření záznamů a sestřihů hokejových utkání ZOH na internetu. Děkujeme za pochopení.

Zdroj
ČTK, sport.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články