Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Pavelec: Počítá se výsledek, i když to bylo trochu s nervama...

Soči – Čeští hokejisté rozehráli souboj se Slovenskem skvěle, vedli 4:0 a vše vypadalo velmi dobře. Nakonec se ale o výsledek museli bát. "Nechápu, proč jsme to pak pustili a přestali hrát, zbytečně jsme zápas zdramatizovali," prohlásil Červenka. "Možná vedení bylo až moc velké. Těžko říct. Nabádali jsme se, abychom hráli pořád stejně, ale udělali jsme několik chyb, oni toho využili," popisoval Roman Červenka, který se blýskl dvěma góly.

Radost českých hráčů po utkání se Slovenskem
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

"Odehráli jsme dobrý zápas, akorát ve třetí třetině jsme je nechali, aby se vrátili do zápasu, přizpůsobili jsme se jejich hře a při třetím gólu tam bylo naše špatné střídání, ale i to se stává. Nakonec jsme to zvládli. Měli jsme hlavně dobrý vstup, připravili jsme se výborně a první třetina byla taková, jak jsme potřebovali. Snad si teď dobře odpočineme a připravíme se na zítřek. Když vyhrajeme, tak už hrajeme o medaile, takže do toho dáme všechno a snad to zvládneme," řekl po utkání útočník David Krejčí.

Ve třetí třetině se hodně zapotil brankář českého výběru Ondřej Pavelec. "Kdy mi bylo nejhůř? Asi v té třetí třetině, když Slováci dali ten třetí gól. Přestali jsme hrát, dávali jsme jim až příliš mnoho místa. Snažil jsem se být v klidu, byly tam pasáže, kdy nás tam motali, ale nakonec jsme to ubránili. Počítá se výsledek, i když to bylo trochu s nervama...," hodnotil utkání brankář českého výběru Ondřej Pavelec.

Ondřej Pavelec
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Smutek slovenských hráčů byl znatelný. "Je to zklamání. Myslím, že tým měl na víc. Je to velká škoda, protože jsme měli velmi dobrý kolektiv, vybalancovaný, co se týká starších a mladších hráčů," řekl novinářům kapitán Zdeno Chára.

"Nevím, čím to bylo, ale špatně jsme začali. Byli jsme bez pohybu a odevzdaní. České mužstvo bylo lepší. Jsem ale rád, že jsme zápas zdramatizovali a diváci viděli velký boj až do konce. Náskok českého mužstva už byl moc velký," litoval trenér slovenského výběru Vůjtek.

Tým mohl ušetřit síly na středeční klíčové čtvrtfinálové utkání proti USA, které rozhode o úspěchu či neúspěchu olympijské mise, to se ale nestalo. "Byla šance si trochu odpočinout, ale místo toho jsme museli tvrdě bojovat do poslední vteřiny. Nicméně hlavní je, že jsme zápas dotáhli k vítězství," uvedl Roman Červenka.

Ve čtvrtfinále se tým kolem kapitána Tomáše Plekance utká s celkem USA. "Všichni máme dost sil, pokusíme se dostat do semifinále. Američané hrají výborně, musíme být koncentrovaní od první do poslední minuty a dobře bránit," prozradil Ladislav Šmíd.

"Já je sice neviděl, protože mi nejde na pokoji televize, ale jsou to favorité na vítězství. My si musíme odpočinout, abychom měli dost sil, protože na to máme necelých 24 hodin," řekl Červenka. Češi nebudou favority, ale Červenka v tom vidí naopak výhodu. "Všichni si uvědomujeme sílu Američanů, ale nehrajeme na čtyři vítězné zápasy. A v jednom se může stát cokoliv. Pokusíme se překvapit," ujistil. "Ale pořád jde o čtvrtfinále olympijského turnaje, tudíž nelze tvrdit, že to bude úplně bez nervů," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články