Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Olympijský park čeká poslední víkend. Chybět nebude Samková se Sáblíkovou

Praha - Olympijský park na pražské Letné přivítal za dva týdny trvání Her přes 300 tisíc návštěvníků. Ti mohli sledovat přímé přenosy na velkoplošných obrazovkách, sami si vyzkoušet olympijské sporty nebo se zúčastnit autogramiád s navrátivšími se sportovci. Během posledního víkendu Her navštíví Olympijský park také dvě zlaté medailistky ze Soči - Eva Samková a Martina Sáblíková. Poté se už začne s demontáží celého areálu.

Návštěvnost parku překvapila i samotné organizátory - jeho branami prošlo na 312 tisíc diváků. Tahákem přitom byly především přímé přenosy, a to hlavně ty hokejové a biatlonové, které lidé mohli sledovat na velkoplošných obrazovkách. Před posledním víkendem Her se navíc očekává další nápor - přijít by podle odhadů mělo až šedesát tisíc lidí.

Magnetem bude hlavně neděle, kdy bude vrcholit turnaj v ledním hokeji a na Letnou dorazí také dvě přední české sportovkyně. "Neděle bude nesmírně speciální, protože nám přiletí jedna velká část českých sportovců včetně Martiny Sáblíkové a Evy Samkové, takže tady vpodvečer zhruba kolem 17. nebo 18. hodiny přivítáme zlaté olympioničky," říká mluvčí Olympijského parku Zuzana Kalátová.

Po setkání s dvojicí sportovkyň se provoz parku ukončí. "Olympijský park bude stát naposledy, pak už začne jednoduchá věc, a to je jeho demontáž," uzavírá Kalátová.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články