Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Od šéftrenéra ke sportovnímu řediteli. Na nabídku nešlo nekývnout, říká Doktor

Praha – Zimní hry v Soči budou velkou premiérou pro nového šéfa české mise Martina Doktora. Nedávno se dvojnásobný olympijský vítěz z Atlanty stal sportovním ředitelem Českého olympijského výboru, nebude se proto už naplno věnovat tréninku kanoistické reprezentace. Doktor opouští nadějně se vyvíjející přípravu talentů a očekává nové výzvy. Věří, že následující olympiády navážou na úspěchy předchozích her.

Martin Doktor
zdroj: ČT4

"Je pravda, že odcházím z postu šéftrenéra rychlostní kanoistiky v situaci, kdy je velice dobře našlápnuto. Máme nejenom úspěch v podobě bronzové medaile z Londýna, ale máme tam i řadu nadějných umístění v minulé sezoně. Takže do budoucna především mladí kluci budou dělat výsledek. Na tuto nabídku od předsedy Českého olympijského výboru Kejvala jsem ale nemohl nekývnout," řekl Doktor.

Zimní premiéra

Poprvé povede Doktor českou výpravu na olympiádě v Soči. Bývalý excelentní kanoista přiznal, že na zimních hrách ještě nikdy nebyl. "Ani jsem tam nemohl být, protože se v té době letní sporty tvrdě připravují na nadcházející sezonu. Většinou jsem viděl alespoň část v televizi. Bude to pro mě nové, na druhou stranu se kolem sportu motám delší dobu, takže některé lidi ze zimních sportů znám. Myslím si, že to nebude tak tragické," uvedl Doktor.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s novým sportovním ředitelem ČOV Martinem Doktorem

Jeho předchůdce František Dvořák vedl výpravu osmkrát, poprvé v Naganu. Doktor počítá s jeho pomocí a radami. "Bude mi v začátcích pomáhat. Přestože se ve sportovním prostředí pohybuji dlouho, ať už jako závodník, nebo jako funkcionář, je to přece jen něco nového. Radou nepohrdnu," přiznal Doktor.

Populace nemusí vždy limitovat olympijský úspěch

Z Vancouveru přivezli Češi šest medailí, z Londýna deset. Doktor věří, že trend úspěšných olympiád může pokračovat. "Doufám, že se to bude posouvat stále dál, i když nějaký limit ve výsledcích země, která má 10 milionů obyvatel, asi je. Ale v řadě sportů, jako třeba tenis, se ukazuje, že populace a základna nemusí být vždycky pravidlem pro úspěchy," dodal Doktor.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články