Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Místo houslí lyže – Vanessa Mae pojede na olympijské hry

Bangkok – Známá houslistka Vanessa Mae si splnila svůj velký sen a kvalifikovala se coby sjezdová lyžařka na olympijské hry. V Soči se pětatřicetiletá umělkyně představí v barvách Thajska, rodné země svého otce, ve slalomu a obřím slalomu. Podle informací manažera Gilese Hollanda těsně splnila kvalifikační kritéria FIS na víkendových závodech ve Slovinsku.

Vanessa Mae
zdroj: ČTK autor: René Volfík

"Máme to telefonicky potvrzeno. Jakmile budeme mít oficiální dokumenty, zveřejníme to oficiálně," uvedli zástupci thajského olympijského výboru.

Britská houslistka brala svůj olympijský projekt velmi vážně už od roku 2010 a v posledním roce dokonce přerušila uměleckou kariéru. V Soči hodlá startovat za Thajsko pod příjmením svého otce jako Vanessa Vanakornová, ačkoliv po rozvodu rodičů žije od dětství se svou matkou ve Velké Británii.

V posledním vydání žebříčku FIS jí patří až 3 166. místo. Podle kvalifikačních pravidel ale může země, která nemá žádného lyžaře v Top 500 v žebříčku, nominovat na OH jednoho muže a jednu ženu do slalomu a obřího slalomu, pokud splní další kritéria. Požadovanou podmínkou je průměr maximálně 140 bodů v posledních pěti závodech FIS.

Zdroj
ČTK, BBC

Hlavní zprávy

Nejčtenější články