Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Miroslav Karas: Kdo je v Soči, není v Rusku

Soči - Zpravodaj České televize Miroslav Karas sleduje dlouhodobě problematiku olympijských her v Soči a přímo v jejich dějišti strávil tolik času jako málokterý český novinář. Obyčejní Rusové podle jeho názoru vnímají olympiádu coby svátek, jaký jejich země nezažila za posledních dvacet let, a právě proto si Hry náležitým způsobem užívají.

"Rusové jsou hrdí na to, co dokázali. Hry se jim líbí, těšili se na ně a jsou to pro ně dny, kdy sedí u obrazovky a fandí svým sportovcům," říká Karas. Celé Rusko prostě žije olympiádou. "Je to vidět například na tom, jak chodí Rusové oblečeni po ulicích - v olympijských soupravách vypadají jako sportovci. A to nejen tady v Soči," dodává zpravodaj ČT.

Asi nejčastější výčitka směrem k ruským organizátorům mířila a míří k předraženosti celého sportovního podniku. Podle Miroslava Karase je olympiáda "enormně drahá". "Nikde v Rusku se tolik neinvestovalo jako v Soči. Žádné jiné ruské město nevypadá tak jako Soči. Kdo je v Soči, není v Rusku. Pro Rusy je to něco, co běžně nevidí - když se do Soči dostane například někdo ze Sibiře nebo z Moskevské oblasti, musí zírat," zdůrazňuje Karas.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články