Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Kejval: Sportoviště jsou na vysoké úrovni. Jak bude fungovat infrastruktura, nevíme

Soči – Třicet šest dní před startem olympijských her v Soči je jasné, že sportoviště jsou připravená. Otazník se vznáší především nad tím, jak Rusové zvládnou organizaci celé akce. Je rovněž zřejmé, že na hry se podívá bezmála devadesátka českých sportovců. Česká televize zprostředkuje divákům nezapomenutelné okamžiky na dvou svých kanálech 24 hodin denně a na webovém speciálu www.zoh.cz.

Olympijský park v Soči
zdroj: ČT24

"Sportoviště jsou na vysoké úrovni, nikdo si nestěžoval. Otázka je, jak bude fungovat celá infrastruktura během olympijských her, jak budou fungovat sportoviště, přejezdy mezi nimi, zázemí pro sportovce. To je velká neznámá," řekl ve Studiu 6 předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval.

Připravena je i Česká televize. "Proběhly i televizní zkoušky. Chci uklidnit diváky, kteří se rozpačitě dívali na ztvárnění vítězství našich hokejistů (na Channel One Cupu). Během olympijských her budou přenosy z hokeje zajišťovat kanadští kolegové, takže trochu zvláštní rytmus ruského režijního pojetí tam nebude," ujistil vedoucí zahraničních operací redakce sportu ČT Vladimír Drbohlav.

Ač nejsou vstupenky na OH z nejlevnějších, je o ně velký zájem. "Poslední jsou ještě k dispozici. Máme zhruba 80 procent prodaných, zhruba polovina z nich je formou zájezdů, zbytek individuálním zájemcům. Některé sporty, jako například biatlon, jsou beznadějně vyprodané," uvedl Kejval.

Fanoušci, kteří budou chtít nasát olympijskou atmosféru alespoň na dálku, budou mít možnost v Olympijském parku na pražské Letné. Otevírá se 6. února večer. "Původně jsme chtěli umožnit všem, aby to bylo zadarmo, ale potom nám policie doporučila, abychom dali symbolické vstupné. Není to ještě přesně stanoveno, bude to zhruba 50 korun na osobu. Ale kdo má chytrý telefon a stáhne si oficiální aplikaci, může si udělat vstupenku zadarmo. Máme zájem, aby tam přišlo co nejvíce lidí a co nejvíce lidí mělo olympijský zážitek," řekl Kejval.

Česká televize bude u toho. "Chceme, aby z každého místa Olympijského parku jste mohli průběžně sledovat oba programy České televize," popsal Kejval. "Projekt je stále ještě doděláván. Naši reprezentanti, kteří budou hosty v prostorách Olympijského studia (v Soči), by měli být ve spojení s Letnou a být ve styku s fanoušky, kteří přijdou do Olympijského parku na Letné," upřesnil Drbohlav.

Olympijské dění nabídne Česká televize na programech ČT sport i ČT2 od 8. února 24 hodin denně. K dispozici bude rovněž webový speciál www.zoh.cz.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články