Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Kdyby Praha měla olympiádu

Dva záchody, hotelové fotky Vladimira Putina obnaženého do půl těla, nerozevřený olympijský kruh během ceremoniálu... Zimní Hry v Soči provází kromě kontroverzí i drobné nedodělky. Za šest let se každopádně mohla olympiáda, ale letní, konat v Praze. A to by byl taky "slušný oddíl".

Ondřej Nováček
zdroj: ČT24 autor: V. Rejl

Na letiště Miloše Zemana ve Vodochodech přistává první výprava sportovců. Česká republika poprvé v historii pořádá olympijské hry. Jejich ambasador Pavel Bém kvůli tomu opustil svou psychiatrickou praxi (sic!) a slibuje zážitek, na který se nezapomíná.

Rychlodráha podle projektu Patrika Kotase odváží olympioniky do Motola. Tam si přesedají na autobus, neboť prodloužený úsek trasy A pražského metra nebyl kvůli dluhům nikdy otevřen. Pouze na Bořislavku se jezdí kyvadlově po jedné koleji. Pár přestupů, jízda do Letňan a dva atleti z Demokratické republiky Kongo se mohou konečně ubytovat v olympijské vesnici.

Ta čítá několik desítek buněk, které zbyly v hlavním městě po stavařích zaplombovaného tunelu Blanka. "Je to tu skvělé, Praha úžasná. Hlavně že nám dali najíst," uvedli sportovci pro bulletin Prahy 18. Pražští strážníci nicméně museli ještě týž večer řešit menší faux pas při procházce atletů po Václavském náměstí. Ruští majitelé kabaretu Ve Smečkách si je totiž spletli se svými zaměstnanci.

Do slavnostního ceremoniálu na Národním fotbalovém stadionu na Strahově zbývá týden, na doladění detailů je tedy pořád trochu času. Například na vodní nádrží Orlík, kde se mají odehrávat soutěže ve vodních sportech, ještě řeší problémy s několika zbylými barely na dně.

Tamní starosta je však přesvědčen, že se stihnou vylovit včas. Kdyby ne, nějak se to přežije. Na poslední chvíli se také dostavuje osvětlení nového tenisovového stadionu Iva Kaderky, protože kurty u Vltavy si dlouho dopředu zamluvili filmaři k natočení remaku dílu Štvanice z Třiceti případů majora Zemana. Do sokolovny ve Vršovicích se zase dávají nové žíněnky na turnaj v judu. Stěhování pouze svými výpady soustavně narušuje František Koudelka, 4. kyu.

Nastává Den D. Prezident Tomio Okamura vítá vládní delegace a funkcionáře. Praha olympijská může začít...

Hlavní zprávy

Nejčtenější články