Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jágr před čtvrtfinále s USA: Každý tady může porazit kohokoliv

Soči - Čeští hokejisté si ve včerejším osmifinále olympijského turnaje notně zkomplikovali zápas proti Slovensku, ale nakonec postoupili. Podle Jaromíra Jágra při vedení 4:0 Češi trochu polevili i s ohledem na dnešní zápas s týmem Spojených států. "Kdybychom hráli naplno, vyhrajeme 7:1 a ve čtvrtfinále s Američany bychom si vyčítali, že nemáme nohy. Já nevím, je to hrozně těžký. Myslím si, že jsme přestali hrát," zhodnotil dvaačtyřicetiletý hráč duel, který skončil českou výhrou 5:3. Přímý přenos čtvrtfinálového zápasu Česko - USA vysíláme dnes od 18:00 na kanále ČT sport i na našem webu.

Jaromír Jágr v rozhovoru s Aloisem Hadamczikem
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"A když na velkém hřišti přestaneš hrát, tak dáváš soupeři šanci. Oni mají výbornou první lajnu, co si budeme říkat. To jsou všechno hvězdy. Když neměli co ztratit, šli do útoku. Zatápěli nám," uvedl Jágr.

"Postoupili jsme? Postoupili. To je hlavní," podotkl a dodal, že novináři stejně český tým kritizují, i když hraje dobře. Až do osmifinálového duelu národní mužstvo v Soči využilo jen jednu z dvanácti početních výhod, se Slováky se v přesilovkách trefilo hned třikrát. I když poslední trefa padla zároveň při soupeřově power play.

Jaromír Jágr:"Přesilovky byly rozhodující. Dostali jsme se nahoru, takový začátek jsme si přáli. Jako na nás vletěli Švédi, tak my vletěli na Slováky. Získali jsme náskok. Švédi tu údržbu zvládli líp než my. Z toho se musíme poučit. Vedli jsme 4:0 a hráli pořád dopředu. Obránci útočili, každé mužstvo si tím musí projít a uvědomit si, že takhle se hrát nedá."

Dnes české hokejisty čeká ve čtvrtfinále tým USA, papírově jeden z nejlepších výběrů na turnaji. "Jak těžký budou soupeř? My jsme s nimi nehráli. Nevím," pokrčil rameny.

Podle jmen ale protivníka hodnotit nechtěl. "Podle jmen by rovnou mohli dostat trofeje Kanada a Rusko. A Slovinci už by byli dávno doma. Kolik znáte slovinských hráčů? Já pořádně znám jenom Kopitara, přesto můžou překvapit. Hrají výborně. Každý tady může porazit kohokoliv," podotkl Jágr.

Hadamczik: Nejlepší dvacetiminutovka na turnaji

Trenéra českého týmu Aloise Hadamczika potěšil hlavně začátek a sebevědomý nástup jeho svěřenců do zápasu. "Myslím si, že první třetina byla z naší strany nejlepší dvacetiminutovka na turnaji. Nejen s ohledem na góly, ale i z pohledu pohybu," zhodnotil první třetinu.

Z utkání nakonec bylo drama, ale kouč kvitoval, že jeho svěřenci situaci zvládli. "Podívejte se na Švýcary, ti mají skvělou obranu a výsledky velmi dobré a prohráli (s Lotyšskem 1:3). Týmy se velice vyrovnávají. Takže jsem moc rád za vítězství v tak těžkém utkání," prohlásil. Očekává ale, že čtvrtfinálové utkání proti USA bude jiné.

Alois Hadamczik:"Amerika má velmi silný tým, pohyblivý, navíc máme pár hodin na regeneraci, což nebude jednoduché," tušil trenér. Příprava v den zápasu se bude odvíjet podle stavu hokejistů, určitě přijde na řadu video. "Hráči si dnes uvědomili, o co jde. Byl to dobrý a disciplinovaný výkon."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články