Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Fanoušek = sportovec. Na Letné vyroste velký Olympijský park

Praha - U příležitosti zimních olympijských her v Soči vybuduje Český olympijský výbor na pražské Letné rozsáhlý Olympijský park pro fanoušky. V plánu jsou velkoplošné obrazovky, několik pódií, obrovská bruslařská plocha, hokejová hřiště, ovál pro běh na lyžích nebo laserová biatlonová střelnice. "Chtěli bychom změnit fanouška sedícího u televize a pojídajícího chlebíčky ve fanouška sportovce, který si na ten sport umí sáhnout a z kterého se stane odborník," vysvětlil předseda ČOV Jiří Kejval.

Na Letné bude více než sto možností ke sledování velkoplošných obrazovek s různými přenosy ze Soči, součástí programu v parku budou také koncerty hudebních skupin, výstavy, ale i rozhovory s českými reprezentanty prostřednictvím telemostů. Sportovní pomůcky si na místě bude možné půjčit.

ČOV chce navázat na úspěšný projekt Českého domu v Londýně, kde se potkávali sportovci a fanoušci. "V nejbližších letech se olympiáda nebude konat v Evropě, takže v místě konání her se zaměříme na podporu exportu České republiky a aktivity pro fanoušky přesuneme hlavně do České republiky," vysvětlil Kejval.

Vizualizace Olympijského parku Letná 2014
zdroj: ČOV

Předseda ČOV Jiří Kejval: "Pro aktivní fanoušky bude Letná zázemím, kde si budou moci přijít zabruslit, zajezdit na běžkách, půjčit si snowboard, vyzkoušet curling, ale také budou mít možnost potkat slavné sportovce, odborníky, trenéry."

Lákadlem Olympijského parku, který vyjde na zhruba 80 milionů korun, bude ledová plocha o rozloze téměř 5 000 metrů čtverečních. Stejně jako kolekce oblečení pro hry v Soči i vizuální podoba parku je inspirována dílem Alfonse Muchy. Rozloha bude 17 500 metrů čtverečních, organizátoři očekávají denní návštěvnost deset tisíc lidí.

Je nám líto, video expirovalo.
ČOV představil plán Olympijského parku 2014
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články