Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Eliáš nastoupí proti USA s Voráčkem a Eratem

Soči - Patrik Eliáš se obejví ve večerním čtvrtfinále v sestavě českých hokejistů. Sedmatřicetiletý hráč už v průběhu úterního osmifinálového duelu proti Slovensku uvedl, že proti USA chce hrát. Ve čtvrtfinálovém zápase nastoupí ve třetí formaci společně s Jakubem Voráčkem a Martinem Eratem. 

Patrik Eliáš
zdroj: ČTK/AP autor: Mark Humphrey

"Není čas na to být opatrný. Samozřejmě že si chci zahrát. Proto jsem byl už v úterý na ledě," uvedl Eliáš. Útočník New Jersey byl v minulých dnech nemocný, měl zánět horních cest dýchacích a vynechal sobotní souboj se Švýcarskem.

Dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru přiznal, že se necítil ve své kůži již od začátku pobytu v Soči. "A po zápase proti Lotyšsku, možná i díky vyčerpání, jsem se začal přes noc třást, byla mi chvilku zima, chvilku teplo. A ráno jsem se probudil s horečkou," řekl Eliáš. Další dny proto strávil v posteli a s antibiotiky.

Jeho zdravotní stav se zlepšil až v úterý. Proti Slovensku si ale netroufl nastoupit, i když byl již ráno na rozbruslení před zápasem. "Nešlo o to, že bych hrál s antibiotiky, to by nebylo poprvé. Šlo spíše o horečky, nemohl jsem se pořádně nadechnout. Na rozbruslení jsem se necítil moc dobře, což jsem ale očekával, když jsem tři dny ležel," uvedl Eliáš.

Dopoledne absolvoval druhý trénink, i když opět jen krátký a bez většiny spoluhráčů. Po návratu Eliáše pozměnil kouč Alois Hadamczik složení třetí i čtvrté formace. Eliáš zaujal místo Martina Hanzala, který se přesunul do čtvrté řady mezi Petra Nedvěda a Michaela Frolíka. Oproti osmifinálovému duelu se Slovenskem vypadl ze sestavy útočník Ondřej Palát.

Sestava ČR: Pavelec - Židlický, Šmíd, Z. Michálek, T. Kaberle, Rozsíval, Gudas - Jágr, Plekanec, Červenka - Hemský, Krejčí, M. Michálek - Voráček, Eliáš, Erat - Nedvěd, Hanzal, Frolík.

Barinku trápí sval

Opět nebude hrát Barinka, který nastoupil v úvodních třech zápasech turnaje. Vítkovický obránce zkoušel trénovat, ale po pár minutách z ledu odešel. "Nepůjde to. Zranění jej omezuje v pohybu," řekl Zikmund.

Podle Hadamczika má Barinka natažený sval na noze a nemůže se otočit. "Přímo může jezdit, ale jak se otočí, tak ho to bolí. Je to škoda, Michal hrál dobře a my potřebujeme levého beka. Je to velký odolný bek a hodně by nám pomohl," dodal reprezentační kouč.

Česká televize nevlastní práva (//faq/otazka-tydne/109/) na šíření záznamů a sestřihů hokejových utkání ZOH na internetu. Děkujeme za pochopení.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články