Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Armádní let číslo CEF 590

Je ráno 7:00 hod a vysedám z auta u "majáku" na letišti ve Kbelích. Lehce zamračená obloha dodává okolí brány do vojenského prostoru podivný nádech. V duchu si říkám: Jsem tu správně? Tady odsud má za dvě hodiny startovat olympijský speciál do Soči? Nějak to divně začíná…

Jan Holický
zdroj: ČT24

Vcházím do letištní haly. Jsem mile překvapen pěknými prostory odletového terminálu. Rychle se zdravím s kolegy a některými sportovci. Někteří jsou pod palbou fotoaparátů a do kamer rozdávají úsměvy a zdatně odpovídají do namířených mikrofonů. Jsou to olympionici, takže s novináři již mají praxi. Sled událostí nabírá poměrně rychlý spád: označit zavazadla, vyřídit ještě pár telefonních hovorů a pózování před fotografy. Z krátké diskuse nás náhle přerušuje hlas: "Prosím, postupujte k odbavení!"

Za necelou půlhodinu opouštíme prosklenou budovu terminálu a nastupujeme do přistaveného letadla s českým lvem na zadní směrovce. Nádherný design speciálu Armády České republiky byl v celkovém dojmu z letiště ve Kbelích ještě o stupínek výše.

Je 9:00 hod a nás tlačí do sedadel akcelerující stroj. Vnitřní prostor letadla je velmi příjemný a působí zánovně. Kapitán letadla se ujímá slova a po přivítání nám sděluje, že za necelé tři hodiny dosedneme na letišti v Soči. Tak to je paráda!

Menu v letadle
zdroj: ČT sport autor: Jan Holický

V životě jsem cestoval letadlem poměrně hodně a tento způsob dopravy nebyl nikdy moje "hobby". Let pod taktovkou vojenských aerolinií byl ale fajn. Obsluha a občerstvení bylo perfektní. Na fotografii je k povšimnutí skleněná dózička s medem do čaje! To jsem nezažil ani v business class renomovaných leteckých společností.

Pokud bude olympiáda probíhat v takové pohodě, jako byla cesta s vojenským Airbusem A319 Corporate jet, máme se opravdu na co těšit!

Stále na nás mluví jen rusky. V tlačenici vycházíme z letiště a jsme v realitě, ve zmatku, na stavbě… Jsme na olympiádě v Soči.

Autor je expertem ČT sport na alpské disciplíny.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články