Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Zápasník Chinčegašvili se po zpackaném finále z Londýna konečně dočkal zlata

Rio de Janeiro - Vladimer Chinčegašvili z Gruzie po stříbru z minulých olympijských her v Londýně získal v Riu de Janeiro zlato v turnaji zápasníků do 57 kg. Ve finále porazil japonského reprezentanta Reie Higučiho 3:1. V kategorii do 74 kg triumfoval mistr světa Hassan Jazdání z Íránu.

Zápasník Vladimer Chinčegašvili
zdroj: Reuters

Gruzínský volnostylař Chinčegašvili si spravil chuť čtyři roky po neúspěšném finále, v němž ho předčil Rus Džamal Otarsultanov. Bronzovou medaili v Riu získali Hadži Alijev z Ázerbájdžánu a Íránec Hassan Rahímí.

Šampion z loňského mistrovství světa v Las Vegas Jazdání porazil ve finále váhy do 74 kg Rusa Aniuara Gedujeva. Duel se musel několikrát přerušovat kvůli krvavému šrámu na hlavě ruského sportovce, který se v úvodní části přesto ujal vedení 6:0. Ve druhé nicméně náskok neudržel a navzdory protestům ruského kouče byl vítězem vyhlášen Íránec.

Je nám líto, video expirovalo.
Íránec Jazdání porazil ve finále Rusa Gedujeva

Muži - volný styl

Do 57 kg: 1. Chinčegašvili (Gruz.), 2. Higuči (Jap.), 3. Alijev (Ázerb.) a Rahímí (Írán), 5. Dubov (Bulh.) a Bonne (Kuba), 7. Lašinov (Běl.), 8. Jang Kjong-il (KLDR).
Do 74 kg: 1. Jazdání (Írán), 2. Gedujev (Rus.), 3. Hasanov (Ázerb.) a Demitras (Tur.), 5. Abdurachmonov (Uzb.) a Userbajev (Kaz.), 7. Taktani (Jap.), 8. Khadjiev (Fr.).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy