Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Volejbalistky USA ovládly skupinu B, Brazilky po výhře nad Ruskem "áčko"

Rio de Janeiro - Volejbalistky USA v posledním zápase základní skupiny B porazily Čínu 3:1 a postupují z prvního místa do čtvrtfinále. Nizozemky porazily Srbsko 3:2 a zajistily si na jeho úkor druhou příčku, Srbky skončily třetí a čekají je Rusky. Ty prohrály s Brazilkami jasně 0:3, domácí půjdou na Čínu. Korejky ve skupině A zdolaly poslední Kamerun 3:0 na sety a ve čtvrtfinále se utkají s Nizozemskem. Japonky uhájily v zápase s Argentinou čtvrtou postupovou příčku a ve čtvrtfinále je čekají Spojené státy.

Americká volejbalistka Foluke Akinradewoová (vlevo) v zápase s Číňankami
zdroj: Reuters autor: Yves Herman

Úřadující mistryně světa z USA na olympijském turnaji ještě neprohrály a svou dominanci potvrdily i v duelu s Číňankami. Ty sice získaly první sadu, následující tři ale patřily Američankám, které tak obsadily ve skupině B první místo před Holanďankami.

Nizozemské reprezentantky zvítězily nad Srbskem v pěti setech. Holanďanky i díky tomu skončily ve skupině B druhé před Srbskem a Čínou.

Italky konečně bodovaly, když bez ztráty setu porazily Portoriko. Šlo ale o jejich první úspěch na turnaji, a tak ze skupiny B nepostupují stejně jako jejich středoamerické soupeřky, které v Riu nezískaly ani bod.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam volejbalu: Brazílie - Rusko (Ž)

O vítězství ve skupině A si to rozdaly domácí Brazilky s Ruskami a byl to vskutku lítý boj. Úspěšnější byly domácí reprezentantky, které před bouřlivou kulisou dokázaly urvat výhru ve třech setech, byť se pokaždé rozhodovalo až v koncovkách jednotlivých sad.

Japonky bez ztráty setu porazily Argentinky a uhájily čtvrtou postupovou příčku do play-off, kde se ale střetnou s těžkými soupeřkami z USA.

Kamerunské volejbalistky slaví zisk bodu
zdroj: Reuters autor: Yves Herman

Třetí Korejky přehrály poslední Kamerun 3:0 a ve čtvrtfinále se utkají s Nizozemskem. Reprezentantky Kamerunu sice odjedou z Ria s jediným získaným bodem, ale v zápase s Korejkami se radovaly z každé vyhrané výměny. Vítězné Jihokorejky obsadí ve skupině A třetí místo.

Volejbal - ženy:

Skupina A: Korea - Kamerun 3:0 (16, 22, 20)

Japonsko - Argentina 3:0 (23, 16, 24)

Brazílie - Rusko 3:0 (23, 21, 21)

Konečné pořadí skupiny A: 1. Brazílie (15 bodů), 2. Rusko (12), 3. Jižní Korea (9), 4. Japonsko (6), 5. Argentina (2), 6. Kamerun (1)

Skupina B: Srbsko - Nizozemsko 2:3 (-22, -20, 22, 18, -8)

Itálie - Portoriko 3:0 (14, 13, 22)

Čína - USA 1:3 (22, -17, -19, -19)

Konečné pořadí skupiny B: 1. USA (14 bodů), 2. Nizozemsko (11), 3. Srbsko (10), 4. Čína (7), 5. Itálie (3), 6. Portoriko (0).

Čvrtfinálové dvojice:

USA - Japonsko

Nizozemsko - Jižní Korea

Srbsko – Rusko

Čína - Brazílie

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články