Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Triatlonistka Frintová: Začátek cyklistické části pro mě rozhodl celý závod

Rio de Janeiro – Ztráta několika vteřin po úvodní plavecké části rozhodla o celkovém umístění české účastnice v olympijském závodě triatlonistek. Vendula Frintová nezachytila úprk hlavní skupiny a pak už bylo velmi složité ztrátu dohnat. Skončila proto na 27. místě. Soutěž ovládla Američanka Gwen Jorgensenová, která porazila švýcarskou obhájkyni zlata z Londýna Nicolu Spirigovou.

Vendula Frintová (druhá zprava) v olympijském závodě
zdroj: ČTK/AP Photo autor: Felipe Dana

Rozbouřené moře dvaatřicetiletá triatlonistka opouštěla na 34. místě. Na kole se jí však nepodařilo zachytit vedoucí skupiny. "Tam jsem to nechytla na začátku a jeden a půl okruhu jsem jela skoro celý sama. Uniklo mi asi deset vteřin a rozhodl se pro mě celý závod," přiznala Frintová.

Vylepšit své místo během cyklistické části už bylo pro českou závodnici velmi složité. "Vedoucí skupina měla přes dvacet lidí a my jsme na kole pouze ztráceli. Proskočit do první desítky už nešlo. Tam se vezete v balíku a buďto to jede, nebo to nejede," popsala situaci rodačka z Náchoda.

Ještě složitější bylo podle Frintové něco udělat s umístěním v závěrečné desetikilometrové běžecké části, do které Češka vyrážela na 21. místě s více než tříminutovou ztrátou. "V posledním okruhu jsem už neběžela podle svých představ. Tam mi trošku došla síla," dodala.

Pro českou triatlonistku byl závod v Riu náročný. V porovnání s předchozími účastmi pod pěti kruhy znamenalo 27. místo její nejnižší umístění. V Pekingu v roce 2008 dokončila závod na 23. příčce, svůj nejlepší výkon zaznamenala 15. místem v Londýně. "Bohužel se nepovedlo, co jsem si představovala, ale snažila jsem se do toho dát maximum," uvedla česká závodnice.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články