Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Spilková: Na rozmary počasí jsem ze Skotska připravená

Rio de Janeiro - Předpověď počasí v brazilském Riu de Janeiro počítá s možností, že během několika dní se nynější slunečné počasí zkazí, což nepochybně ovlivní průběh olympijských soutěží. Patří k nim i golf, který se po 112 letech vrátil mezi olympijské disciplíny. Česká reprezentantka Klára Spilková se ale horšího počasí nikterak neobává.

Je nám líto, video expirovalo.
Klára Spilková: Zahájení byl opravdový zážitek

"Věřím tomu, že tady bude třeba i hodně foukat už kvůli tomu, že je hřiště hned u moře. Měla jsem ale velké štěstí, že jsem se před týdnem vrátila ze Skotska, kde takové počasí máme i v létě," vysvětlila Spilková.

Na golfové hřiště ještě neměla možnost s ohledem na nabitý program po příletu osobně zajet a přesvědčit se o jeho kvalitě. Od brazilských kolegyň má prý informaci, že hřiště je v dobrém stavu. Slyší ale i jiné názory. "Udělám si na to vlastní obrázek, až přijedu na hřiště odpoledne trénovat," zůstává v klidu vůči všem zvěstem dvaadvacetiletá golfistka.

Česká golfistka si podle svých slov velice užila slavnostní zahájení na stadionu v Maracaná. "Když jsme si po vstupu na největší stadion světa užívali své chvilky slávy, byl to opravdu řev. Když šli nakonec Brazilci, stadion se otřásal. Musím říct, že to byl neskutečný zážitek," svěřila se.

Neobvyklý formát dělá turnaj zajímavým

Česká závodnice je ráda, že si může vyzkoušet jiný formát, olympisjký turnaj se hraje systémem takzvaně na rány  je rozdělen do čtyř dnů (vždy čtvrtek až neděle), ve kterých hráči a hráčky odehrají 18 jamek. Po sečtení všech ran na 72 jamkách vítězí hráč s nejnižsím skóre.

Diváckou zajímavost zajištuje víkendové řazení hráčů dle aktuálního výsledku nebo případné play-off, tedy čtyřjamkové nedělní finále, které se hraje v případě rovnosti skóre hráčů na některé z medailových pozic.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články