Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Šafářová o příští soupeřce: Je to obranářka

Rio de Janeiro – I přes prodělané střevní potíže se Lucie Šafářová prodrala do druhého kola. Už už se tedy začala připravovat na svou příští soupeřku, kterou měla podle předpokladů být Venus Williamsová. Tu ale vyřadila Kirsten Flipkensová, a tak Šafářová musí měnit taktiku.

Lucie Šafářová
zdroj: Reuters autor: Andrew Couldridge

Levou rukou hrající Šafářová otočila v 1. kole v Olympijském parku duel s Karin Knappovou a Italku porazila 4:6 a dvakrát 6:1. "Výhra na olympiádě je krásná. Říkala jsem si, že do toho musím dát všechno, a jsem ráda," řekla. V noci a ráno přitom světové osmadvacítce do smíchu úplně nebylo. Měla žaludeční problémy a necítila se dobře. "Takže jsem si říkala, že je všechno proti mně. Ale naštěstí se to stabilizovalo, je to dobrý a zvládla jsem to ustát," líčila s úlevou.

Nevěděla, proč má střevní potíže. "Asi jsem něco špatného snědla, ale naštěstí se to nějak stabilizovalo a bude to jen taková čtyřiadvacetihodinová záležitost. Už jím jenom brambory a kuře a nevím, co bych mohla jíst jiného. Snad jen zabalené tyčinky," řekla. Ujistila, že nešlo o nervovou záležitost. "Tohle bylo horší," řekla.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam – tenis (přehled dne)

Po utkání se dozvěděla, že může hrát 2. kolo s Venus Williamsovou. "To mě může čekat program Williams," podotkla s úsměvem, neboť na Američanku narazí i ve čtyřhře. Jenže proti byla 62. hráčka světa Flipkensová, která bývalou světovou jedničku Venus Williamsovou po boji vyřadila. Šafářová má s Belgičankou bilanci 2:1 a naposledy ji porazila předloni v Dubaji. "Je to obranářka a hodně mění rytmus hry," řekla Šafářová o příští soupeřce.

Herně se Šafářová, která se letos na dvorce dostala kvůli infekční viróze později, cítí poslední dobou dobře. Před cestou na olympiádu se připravovala po kratší odmlce znovu se svým kanadským trenérem Robem Steckleym. "Výborně jsme potrénovali. Doufám, že herní pohoda přijde, když párkrát vyhraju," přála si.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články