Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Rozjezd základních skupin vodního póla patřil Australankám a USA

Rio de Janeiro – Vodní pólo žen začalo utkáními ve skupinách – ve skupině A porazily Italky tým z Brazílie 9:3 a Španělky jednoznačně podlehly Američankám 4:11. Ve skupině B pak Maďarky ve vyrovnaném utkání zdolaly soupeřky z Číny 13:11, druhé utkání proti Ruskám ovládly Australanky, které je přehrály 14:4.

Vodní pólo žen
zdroj: Reuters autor: Laszlo Balogh

Italky po vyrovnané první čtvrtině, která skončila smírně 1:1, ovládly bazén především v druhé a třetí třetině, v nichž se do brazilské branky trefily dohromady pětkrát. Brazilky nedokázaly odpovědět ani jediným gólem, a tak v poslední čtvrtině už jen korigovaly skóre.

Hráčky vodního póla z Ruska se s Austrálií nechytly už od začátku zápasu. Když první čtvrtinu ztratily 0:3 a druhou 1:5, nadechly se ještě k vítězné třetí čtvrtině, kterou vyhrály o gól. Tu poslední ale ztratily poměrem 0:4 a o vítězkách bylo jasně rozhodnuto.

To Číňanky s Maďarkami ještě v prvních dvou čtvrtinách držely gólové tempo, když po dvou částech svítilo na tabuli skóre 6:6. Ve třetí ale ztratily kontakt a Maďarky jim utekly o tři branky. Vítězství čtvrté třetiny o gól už Číňankám k celkové výhře nestačilo. Španělské hráčky soupeřkám ze Spojených států amerických podlehly ve všech čtvrtinách s výjimkou té třetí, kde dokázaly nastřílet stejný počet branek, jako dostaly.

Výsledky vodního póla žen na OH v Riu de Janeiro:

Skupina A:

Skupina B:

Zdroj
ČTK, Reuters

Hlavní zprávy

Nejčtenější články