Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Po penaltovém dramatu jdou do semifinále maďarské pólistky

Rio de Janeiro – Do semifinále olympijského turnaje vodních pólistek míří favorizované Američanky a Maďarky, které postup vybojovaly až v penaltovém rozstřelu proti obhájkyním bronzových medailí Australankám. Doplní je rovněž Italky a Rusky. Stříbrné medailistky z Londýna se s turnajem loučí.

Maďarské vodní pólistky
zdroj: Reuters

Maďarské vodní pólistky rozhodně nebyly v duelu s Austrálií favoritkami, v základní skupině dokázaly porazit jen Číňanky. Po většinu čtvrtfinálového zápasu také tahaly za kratší konec.

V závěrečné čtvrtině musely dotahovat dvoubrankové manko. Rozhodovaly tak až penalty. Jedinou neúspěšnou střelkyní byla zkušená kapitánka Bronwen Knoxová, postup pečetila Dora Antalová.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam vodního póla: čtvrtfinále Austrálie - Maďarsko (Ž)

Američanky, obhájkyně olympijského vítězství, žádné drama nedovolily. Na domácí Brazilky vlétly a po první čtvrtině vedly už o pět branek. Až v poslední části vypnuly a dovolily soupeřkám tři zásahy.

Favoritky si poradily i v souboji Itálie s Čínou. Asiatky držely krok jen v první části, pak se Jihoevropanky ujaly vedení a už ho nepustily, zvítězily 12:7.

O poznání vyrovnanější byl duel Rusek se Španělkami. Stříbrné medailistky z Londýna vedly, Rusky však o výhře 12:10 rozhodly produktivnějším útokem ve třetí čtvrtině.

O finále budou hrát Maďarky s Američankami a Rusky s Italkami.

Vodní pólo - ženy:

Čtvrtfinále: Brazílie - USA 3:13 (0:5, 0:3, 0:5, 3:0), Austrálie - Maďarsko 11:13 po pen. (3:1, 2:2, 2:3, 1:2) - pen. 3:5, Rusko - Španělsko 12:10 (2:3, 3:2, 5:3, 2:2), Itálie - Čína 12:7 (1:1, 3:1, 4:2, 4:3).

Semifinálové dvojice (17. srpna): Maďarsko - USA, Rusko - Itálie.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články