Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nebývalý vichr na Copacabaně poslal do semifinále brazilský pár spolu s Nizozemci

Rio de Janeiro - Bitvu nejen se soupeři, ale hlavně s nepříjemným počasím přinesl plážovým volejbalistům první čtvrtfinálový den. V něm nejprve  pro mnohé v předčasném finále – vyhrál domácí pár Bruno Schmidt a Alison Cerutti proti favorizovaným Američanům Philu Dalhauserovi a Nicholasu Lucenovi. Brazilci tak budou o finále hrát s vítězi večerního zápasu, tedy nizozemskému tandemu Alexander Brouwer, Robert Meeuwsen.

Brazilská dvojice Bruno Schmidt, Alison
zdroj: ČTK/AP

Brazilský pár postupoval ze skupiny kvůli nečekané porážce od rakouské dvojice až z druhého místa, v prvním kole play-off však jednoznačně porazili španělskou dvojici Gavira, Herrer. Naopak Američané Dalhauser a Lucena postoupili z čela skupiny C a taktéž si bez problémů poradili s rakouským párem Huber, Seidl.

Zápas výrazně poznamenal vítr, který dělal problémy při sehrávce. Naopak hlavně během servisu bylo možné nevyzpytatelnost větru využít. Zápas nabídl mimo jiné souboj dvou nejlepších blokařů ve světové sérii. Začátek nabídl vyrovnané klání obou mužských párů, od stavu 11:10 ale Brazilci čím dál jistěji kráčeli k zisku prvního setu a jednoznačně dominovali.

Ve druhé sadě si ale vybrali slabší chvilku a umožnili favorizovaným Američanům vyniknout. Poměrem 21:12 Američané vyrovnali sety na 1:1. Ve třetí sadě však znovu ukázal svou sílu brazilský pár a vyhrál třetí set 15:9. K tomu mu jistě přispěl i šťastnější los a výběr příznivější strany vzhledem k větru.

Nizozemci Meeuwsen s Brouwerem se radují z postupu
zdroj: ČTK/AP

Čistě nizozemské čtvrtfinále přineslo výhru Mouwsena s Bouwerem. O zápasu rozhodla především koncovka první sady, kdy Nummerdor s Varenhorstem nedokázali proměnit tři setboly, naopak ze zisku sady se radoval pozdější postupující Brouwer a Meeuwsenem.

Těžší cestu do semifinále měli Italové Nicolai a Lupo v souboji s Ruskem, o jehož konci na turnaji rozhodly především chyby Liamina a Barsuka v rozhodujících okamžicích. Rusové prospali začátek, v první sadě prohráli 21:18 a v té druhé se ochudili o velký náskok (22:20). Vybojovaný třetí set opět jednoznačně ovládla Itálie výhrou 15:11.

Opravdovou bitvu o postup do bojů o medaile svedl druhý ruský pár Krasilnikov, Semenov s Diazem Gomezem, Gonzalezem Bayardem z Kuby. Po dvou velmi vyrovnaných setech 22:20, 22:24 následovala nervydrásající závěrečná sada, v níž Rusové nakonec pokořili své soupeře 18:16.

PLÁŽOVÝ VOLEJBAL - ČTVRTFINÁLE

Muži:

Alison, Bruno Schmidt (Braz.) - Dalhausser, Lucena (USA) 2:1 (14, -12, 9)

Brouwer, Meeuwsen (Niz.) - Nummerdor, Varenhorst (Niz.) 2:0 (23, 17)

Nicolai, Lupo (Itá.) – Liamin, Barsuk (Rus.) 2:1 (21, -20, 15)

Krasilnikov, Semenov (Rus.) – Diaz Gomez, Gonzalez Bayard (Kuba) 2:1 (22, -22, 18)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články