Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Mužský turnaj v plážovém volejbale zná první osmifinalisty

Rio de Janerio – První dvě kola turnaje mužů v plážovém volejbale už jsou za námi a známi jsou první postupující. Na osmifinále se mohou těšit Američané Phil Dalhausser a Nick Lucena či Holanďané Reinder Nummerdor a Christiaan Varenhorst. Naopak favorizovaná domácí dvojka SalgadoGoncalves zatím sbírá jen prohry.

Holandský plážový volejbalista Reinder Nummerdor
zdroj: Reuters autor: Ruben Sprich

V duelu poražených z prvního kola na sebe ve skupině D narazili domácí Pedro Salgado a Evandro Goncalves a Kanaďané Ben Saxton and Chaim Schalk. Brazilský pár, který je na turnaji nasazen jako číslo 3, byl v utkání velkým favoritem, což také zpočátku potvrzoval. První set vyhráli Brazilci poměrem 21:17, pak se ale vzmužili Kanaďané, kteří ovládli druhý set 21:18 a nakonec se radovali ze zisku celého utkání, když v tie-breaku zvítězili 16:14.

Tie-break rozhodoval i druhé utkání skupiny D, v němž si Kubánci Nivaldo Diaz a Sergio Gonzalez poradili s lotyšskou dvojicí a upevnili si první místo ve skupině.

To Američané Phil Dalhausser a Nick Lucena potřebovali k výhře nad mexickým párem OntiverosVirgen jen sety dva, zvítězili 21:14 a 21:17 a zajistili si tak místo v osmifinále. Na postup se mohou těšit také Holanďané Reinder Nummerdor a Christiaan Varenhorst, kteří si také výsledkem 2:0 poradili s Poláky Fijalekem a Prudelem. Osmifinále neunikne ani Rusům Semenovovi a Krasilnikovi, kteří si zajistili postup po výhře 2:0 na sety nad chilským párem Marco Grimalt a Esteban Grimalt.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články