Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kateřinu Nash budu přemlouvat na Tokio, směje se trenér Zapletal

Rio de Janeiro - Reprezentační trenér bikerů Viktor Zapletal sršel spokojeností po jízdě české závodnice Kateřiny Nash. Její jízda podle něj patřila k těm nejlepším. "Já jsem ji v Londýně přemlouval, aby jela Rio, teď ji budu přemlouvat, aby jela Tokio," směje se Zapletal. Zda ho osmatřicetiletá bikerka vyslyší po nejlepším výsledku v Riu, se teprve ukáže.

Kateřina Nash jela poprvé před dvaceti lety při olympijské premiéře horských kol v Atlantě. V Riu de Janeiro si dojela pro páté místo, kterým trenéra Zapletala velmi rozradostněla.

"Přál jsem si, aby se Káče povedlo zajet v momentálním stavu co nejlépe, aby neudělala žádnou chybu, a to se povedlo. Páté místo je úžasné, to je náš historický úspěch a já z toho mám hroznou radost," prohlásil.

Připomněl, že česká bikerka se výkonnostně drží už několik let ve světové osmičce, a závod v Riu patří podle něj k jejím nejlepším výkonům. "Hlavně projev celého toho závodu, jela úžasně," hodnotí výkon české reprezentantky Zapletal.

Tokio je ve hře

Kateřina Nash se podle Zapletala vyznačuje pohodou, z ničeho si nedělá příliš stresu. "Když jí to jde, má radost, když jí to nejde, svou situaci v skrytu duše zhodnotí a poučí se z toho, aby to příště bylo lepší," shrnul její přístup a poznamenal se smíchem, že osmatřicetiletou závodnici bude přemlouvat ke startu na olympiádě 2020 v Tokiu.

A zatímco v Londýně mluvila závodnice o své poslední olympiádě, tentokrát žádné jasné stanovisko o budoucnosti nedávala. Sama dlouho nechtěla ani do Ria. "A teď jsem hrozně ráda, že jsem se rozhodla do toho ještě jednou jít," řekla Nash po závodě.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články