Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Kajakářka Kudějová i deblkanoisté Kašpar se Šindlerem postoupili do finále

Rio de Janeiro – Kateřina Kudějová postoupila do finále závodu kajakářek. Úřadující mistryně světa projela olympijskou trať čistě v čase 103,78 sekundy, což jí stačilo na čtvrté místo. Jonáš Kašpar a Marek Šindler jdou do finále deblkanoistů z druhého místa, i když měli dvě penalizace. Trať projeli suverénně nejrychleji, ale čtyři trestné sekundy je zařadily až za německé mistry světa Franze Antona a Jana Benziena. Jízdy deblkanoistů o medaile začnou v 19:15, ve 20 hodin pak odstartuje finále kajakářek.

zdroj: ČT4

Šestadvacetiletá Kudějová se pokusí na kanálu Whitewater napodobit Jiřího Prskavce, který ve středu vybojoval bronzovou medaili. Do finále vyrazí jako sedmá, nejrychlejší byla v semifinále Rakušanka Corinna Kuhnleová. Kudějové patřila čtvrtá příčka, čistou jízdu předvedlo prvních pět kajakářek.

Deblkanoisté Kašpar se Šindlerem chybovali až v samém závěru. Penalizace si připsali na brankách číslo 22 a poslední čtyřiadvacítce. Z jedenácti posádek C2 vypadli jen domácí brazilští deblíři Correa, Oliveira.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články