Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Hermannová se Slukovou postupují dál, zachránily se výhrou nad Argentinou

Rio de Janeiro - České reprezentantky Barbora Hermannová a Markéta Sluková pokračují v turnaji plážových volejbalistek poté, co zaznamenaly svou první výhru v Riu. Závěrečný zápas ve skupině s Argentinou vybojovaly Češky 2:1 na sety a obsadily třetí příčku tabulky ve skupině B.

V první sadě dokázaly Češky se soupeřkami Anou Gallayovou a Georginou Klugovou držet krok, skóre bylo dlouho vyrovnané. Poté, co Hermannová dokázala srovnat na 11-11, však nastal od českých volejbalistek herní útlum. Velký bodový rozdíl už nedokázaly dohnat, první část skončila výsledkem 13:21.

Druhý set přinesl opravdovou bitvu. Češky nezačaly nejlépe, už po chvíli prohrávaly 1:4. Argentinkám se opět dařilo držet náskok, ale Hermannová se Slukovou si je tentokrát utéci nenechaly. Svou vytrvalostí nakonec urvaly sadu pro sebe 21:19, z tempa je nevytrhl ani oddechový čas soupeřek, které potřebovaly uklidnit hru.

Stejná situace se opakovala i za příznivého stavu 12:7 v rozhodující sadě. Volejbalistky z Argentiny působily vyčerpaně, české hráčky naopak už neslevily z nastaveného tempa a zvítězily konečným výsledkem 15:8 v poslední sadě, 2:1 na sety. Hermannová se Slukovou se radovaly z první výhry na turnaji a z postupu do vyřazovacích bojů.

Naopak bez výhry opouští Rio australský pár Nicole Lairdová, Mariafe Artacho Del Solarová. Poslední zklamání zažily v utkání s Číňankami Yuan Yueovou, Fan Wangovou, které zvítězily v posledním zápase skupiny C bez ztráty sady.

Na špici však skončily April Rossová, Kerri Walsh Jenningsová ze Spojených států. Američanky šly po úvodní části jasně do vedení, Švýcarky Isabelle Forrerová, Anouk Verge-Depreová však dokázaly vydolovat vítězství ve druhé sadě. V rozhodující chvíli závěrečného a dobře rozehraného setu se bohužel vyautovaly, míč skončil za čárou a také za zády slavících Američanek.

Radost může mít také neporažené Španělsko, které ovládlo skupinu B po posledním zápase s Brazílií. Domácí volejbalistky Agatha Bednarczuková, Barbara Seixas De Freitasová navzdory těsným výsledkům 17:21, 20:22 nedokázaly urvat v zápase s Elsou Baquerizo McMillanovou, Lilianou Fernandez Steinerovou ani set.

Zklamání z prohry nezažila ani Austrálie, o první příčce skupiny F se však rozhodovalo až do poslední chvíle. Do souboje neporažených týmů nastoupily Australanky Taliqua Clancyová, Louise Bawdenová a Nizozemky Marleen Van Ierselová, Madelein Meppelinková.

Úvodní sadu získali po urputném boji nakonec pro sebe 27:25, aby vzápětí i Nizozemsko dokázalo výsledkem 18:21, proč jej dosud nikdo nedokázal porazit. V závěru utkání se podařilo Australankám soupeřky těsně přestřílet 16:14, do osmifinálových bojů tak postupují z prvního místa.

V druhém, méně atraktivním zápase této skupiny se střetly naopak ty nejslabší týmy. Venezuela zaznamenala svou první výhru, když Norisbeth Agudoová, Olaya Perez Pazoová dokázaly vyhrát 2:0 na sety nad Natalií Alfarovou, Karen Cope Charlesovou z Kostariky.

Plážový volejbal - ženy

Skupina B: Agatha Bednarczuk, Barbara Seixas De Freitas (Bra.) – Elsa Baquerizo McMillan, Liliana Fernandez Steiner (Špa.) 0:2 (17:21, 20:22), Ana Gallay, Georgina Klug (Arg.) – Barbora Hermannová, Markéta Sluková (ČR) 1:2 (21:13, 19:21, 8:15)

Skupina C: Yuan Yue, Fan Wang (Čína) – Nicole Laird, Mariafe Artacho Del Solar (Aus.) 2:0 (21:16, 21:11), April Ross, Kerri Walsh Jennings (USA) – Isabelle Forrer, Anouk Verge-Depre (Švý.) 2:1 (21:13, 22:24, 15:12)

Skupina F: Marleen Van Iersel, Madelein Meppelink (Niz.) – Taliqua Clancy, Louise Bawden (Aus.) 1:2 (25:27, 21:18, 14:16), Natalia Alfaro, Karen Cope Charles (Kost.) – Norisbeth Agudo, Olaya Perez Pazo (Ven.) 0:2 (16:21, 19:21)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články