Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Házenkářky Brazílie, Norska a Švédska si zajistily postup do čtvrtfinále

Rio de Janeiro – Házenkářky pořadatelské země potěšily bouřící Future Arenu, připsaly si třetí triumf ze čtyř utkání a ve vyrovnané skupině A, v níž už všechny celky okusily hořkost porážky, si zajistily postup do čtvrtfinále. Odpor afrického soupeře zlomily po změně stran, kdy vystupňovaly svůj tlak a nakonec vyhrály 28:24.

Brazilská házenkářka Belová střílí v duelu proti Angole
zdroj: REUTERS autor: Marko Djurica

Brazilky podlehly v předcházejícím duelu Španělkám a toužily se vrátit na vítěznou vlnu. Většinu první půle však tahaly spíš za kratší část provazu. Házenkářky Angoly si udržovaly mírné vedení, ale těsně před odchodem do kabin reprezentantky pořadatelské země srovnaly krok.

Druhý poločas ovšem zahájily domácí hráčky mnohem aktivněji. Postupně navyšovaly svůj náskok a otěže duelu už ze svých rukou nepustily. Střelecky se činila zejména Belová, která zatížila konto soupeřek sedmi brankami. Africkému týmu nepomohlo ani osm přesných tref Bernardové.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam házené: Anglie - Brazílie (Ž)

Stejně jako domácí tým mají jisté čtvrtfinále i Norky, které jasně přehrály poslední Černou Horu 28:19. V souboji dvou evropských celků si Rumunky poradily se Španělskem a oživily naděje na postup. Oba týmy mají nyní stejně jako Angola shodně čtyři body a zbývá jim odehrát poslední zápas.

Ve skupině B Nizozemsko dokázalo remizovat s favorizovaným Švédskem a prakticky si zajistilo postup mezi nejlepších osm. Definitivně může zajistit Oranjes čtvrtfinále případné noční vítězství Francie nad Koreou. Švédky jsou momentálně druhé o tři body za suverénem skupiny Ruskem a mají stejně jako sborná jisté play-off.

Házená - ženy:

Skupina A:

Angola - Brazílie 24:28 (13:13)
Rumunsko - Španělsko 24:21 (13:11)
Černá Hora - Norsko 19:28 (11:16)

Skupina B:

Švédsko - Nizozemsko 29:29 (16:13)
Rusko - Argentina 35:29 (20:18)
Jižní Korea - Francie 17:21 (11:11)
 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články