Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Další zápas o bronz, Štěpánek s Hradeckou semifinále prohráli

Rio de Janeiro - I čtvrté představení českých tenistů v semifinále tenisových turnajů skončilo prohrou, když Lucie Hradecká s Radkem Štěpánkem nestačili na americký pár Matteková, Sock. Zápas rozhodla zkrácená hra druhé sady, ve které český pár uhrál jen tři body a prohrál tak poměrem 4:6 a 6:7.

Podávající Radek Štěpánek
zdroj: ČTK/AP autor: Charles Krupa

Zápas se pro Hradeckou se Štěpánkem nevyvíjel přiliš štastně, když hned ve třetí hře ztratili svůj servis. Žádný další breakbol už první sada nenabídla a Češi tak prohráli o dva gamy.

Druhý set po jedné ztrátě podání na každé straně doputoval až do tiebreaku, ve kterém si americký pár vybudoval hned zkraje rozhodující čtyřbodový náskok. Po proměněném druhém mečbolu se pak Metteková se Shockem mohli radovat z postupu do finále.

Sport
zdroj: ČT4

Nepříjemné rány Američana Socka

"Bylo to vyrovnané, oba sety o pár míčích. Měl jsem pocit, že v nejdůležitějších míčích měla Matteková trochu štěstí na raketě," komentoval zápas Štěpánek. Nepříjemný byl podle něj Sockův forhend. "Těžko se předvídá, kam letí. Někdy mám pocit, že ani on sám neví, kam se mu balon zatočí," řekl český hráč.

Američan hrál naplno a nešetřil ani Hradeckou. Při servisu na ni vysílal servisy rychlostí až 210 km/h. "Už jsem to zažila. Snažím se stihnout, kam to letí, a nějak to zahrát. Je to těžký, je to o náhodě," řekla Hradecká. "Častokrát klukům ty servisy zabíjí, takže o Lucku nemám vůbec strach," řekl Štěpánek.

"Mix beru jako druhý pokus, síly ještě posbírám"

Po neštastném konci v ženské čtyřhře má tak Lucie Hradecká druhou šanci na zisk olympijského bronzu. S indisponovanou Andreou Hlaváčkovou prohrály duel o třetí místo s Šafářovou a Strýcovou. "Mix beru jako druhý pokus o bronz a doufám, že budeme mít víc štěstí," řekla Hradecká. "Síly ještě posbírám a porveme se o placku. Jsme tady kvůli tomu, abychom ještě něco pro Česko vydolovali," dodala.

V nedělním zápase se se Štěpánkem utkají se čtvrtým nasazeným párem Sania Mirzaová a Rohan Bopanna z Indie. Mirzaová je světová deblová jednička a Bopanna desítka. "Oba hrajou hodně agresivně, rychle a my se budeme snažit využívat sílu jejich úderů. Řeknu to jednoduše: budeme se snažit vyhrát poslední bod," řekl Štěpánek.

Finále mixu bude americkou záležitostí. Přemožitelé českého páru Matteková-Sandsová a Sock se o olympijské zlato utkají se svými krajany Venus Williamsovou a Rajeevem Ramem.

Smíšená čtyřhra, semifinále

Matteková-Sandsová, Sock (USA) - Hradecká, Štěpánek (ČR) 6:4, 7:6 (7:3)
V. Williamsová, Ram (USA) - Mirzaová, Bopanna (4-Indie) 2:6, 6:2, 10:3

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články