Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Brazílie zvládla postup do semifinále, Němci oplatili Portugalcům debakl

Brasília/Salvador - Brazilci jsou opět o něco blíže svému olympijskému snu. Zlato z fotbalového turnaje ještě Selecao nikdy nevyhrálo, ale po čtvrtfinálovém vítězství 2:0 nad Kolumbií jej od triumfu dělí dvě vítězství. V semifinále se Brazilci střetnou s Hondurasem, který překvapivě zdolal Jižní Koreu. Druhou semifinálovou dvojici utvoří Německo s Nigérií. 

Slavící Brazilci
zdroj: Reuters autor: PAULO WHITAKER

Barcelonský útočník Neymar ve čtvrtfinále v Sao Paulu protrhl střeleckou smůlu na domácí olympiádě. Z přímého kopu ideálně zamířil k bližší tyči a dvacátý pokus proměnil ve svůj premiérový gól. Už ve 12. minutě tak Brazilce nasměroval do semifinále. Pojistku přidal deset minut před koncem Luan.

Fotbalisté Hondurasu zdolali v Belo Horizonte obhájce bronzu Koreu 1:0 a poprvé v historii postoupili do semifinále. Jedinou branku vstřelil v 59. minutě útočník Alberth Elis. Tým kolumbijského trenéra Jorgeho Luise Pinta tak bude mít možnost bojovat o první medaili pro Honduras pod pěti kruhy. Postupem mezi nejlepší kvarteto překonal Honduras při čtvrté účasti na olympijském turnaji maximum z Londýna, kde vypadl ve čtvrtfinále s Brazílií.

Před rokem na malém Euru skončili Němci v semifinále po výprasku 0:5 od Portugalska. Oba týmy, které si účastí mezi čtyřmi nejlepšími vybojovaly postup na olympiádu, se nyní na Hrách potkaly znovu, byť v jiném složení, a skóre bylo téměř totožné - jen se naopak po výhře 4:0 radovalo Německo. 

Skóre evropského duelu v Brasílii otevřel v nastavení první půle Serge Gnabry, po přestávce se postupně trefili Matthias Ginter, Davie Selke a Philipp Max. Svěřenci trenéra Horsta Hrubesche, kteří se do Ria kvalifikovali na úkor českého týmu, navázali na výhru 10:0 nad Fidži v závěrečném utkání ve skupině. Předtím Němci, kteří hrají pod pěti kruhy poprvé od bronzu ze Soulu 1988, dvakrát remizovali.

V semifinále olympijského turnaje Německo narazí na Nigérii, která porazila Dány 2:0. Strůjcem bezproblémového vítězství Nigerijců nad Dánskem byl záložník Chelsea John Obi Mikel, který první gól dal a na druhý po změně stran nahrál Aminuovi Umarovi. Nigérie měla ještě další šance, ale více branek už nepřidala.

Výsledky čtvrtfinále olympijského turnaje ve fotbale mužů

Brasília: Portugalsko - Německo 0:4 (0:1)
Branky: 45.+1 Gnabry, 57. Ginter, 75. Selke, 87. Max. 

Salvador: Nigérie - Dánsko 2:0 (1:0)
Branky: 16. Mikel, 59. Umar. 

Belo Horizonte: Korea - Honduras 0:1 (0:0)
Branka: 59. Elis.

Sao Paulo: Brazílie - Kolumbie 2:0 (1:0)
Branky: 12. Neymar, 83. Luan.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články