Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Akvabely Bernardová s Dufkovou do finále nepostoupily

Rio de Janeiro - Soňa Bernardová a Alžběta Dufková nepostoupily na olympijských hrách do dvanáctičlenného finále párů v synchronizovaném plavání. V technickém programu, který byl druhou polovinou kvalifikace, klesly ze 16. na 18. příčku. Kvalifikaci vyhrály ruské obhájkyně zlata Natalija Iščenková a Světlana Romašinová s více než tříbodovým náskokem před Číňankami a Japonkami.

Akvabely Soňa Bernardová (vlevo) a Alžběta Dufková před technickým programem na OH v Riu
zdroj: Reuters autor: Stefan Wermuth

České reprezentantky byly po volném programu šestnácté a doufaly, že by se v technickém programu mohly posunout o pár míst dopředu. Namísto toho je předstihly Kolumbijky a Britky.

Za obě části kvalifikace získaly Bernardová s Dufkovou 160,5973 bodu a na dvanácté Rakušanky ztratily bezmála deset bodů.

"Chtěly jsme jít nahoru, oproti Londýnu jsme se zhoršily. Myslím, že to jsou známky toho, že je potřeba trošku něco změnit i v tréninkovém systému," uvažuje 26letá Dufková.

Bernardová, která byla ve 40 letech nejstarší závodnicí v soutěži, startovala pod pěti kruhy už popáté a potřetí s Dufkovou. Jejich nejlepším společným umístěním je 14. příčka z Londýna. Už předává zkušenosti mladším závodnicím, ale start v Tokiu za čtyři roky zatím nevyloučila.

"Teď bude potřeba zpracovat dojmy z Ria i celou přípravu, protože to byl čtyřletý cyklus do olympiády, a vyhodnotit, co dál, co se z toho dá využít, jakým způsobem případně ty zkušenosti předat dál," řekla po závodě Bernardová.

Plavání - synchronizované, kvalifikace dvojic:

1. Iščenková, Romašinová (Rus.) 194,5244 bodu, ...18. Bernardová, Dufková (ČR) 160,5973 - nepostoupily do finále.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články